Sorin Roşca Stănescu (PNL) vrea să reducă atribuţiile CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Roşca Stănescu vrea să schimbe legea CNA
Sorin Roşca Stănescu vrea să schimbe legea CNA

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu declară că ar fi nevoie de o nouă lege a audiovizualului şi ar dori ca CNA să fie redus strict la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune, iar eventuale încălcări ale legii să fie lăsate pe seama parchetului.

El a menţionat că este nevoie de o nouă lege a audiovizualului şi că va încerca să îi convingă pe colegii săi din comisie şi din Parlament că este bine aşa.

"Eu aş dori să reducem această instituţie care reglementează audiovizualul strict la o instituţie care veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi de televiziune şi care să nu aibă absolut nicio putere de a mai pune vreodată în discuţie conţinutul emisiunilor de radio şi de televiziune, lăsând acele încălcări (...) pe seama parchetului şi pe seama altor instituţii, cum ar fi Protecţia consumatorului şi aşa mai departe, ca să le amendeze, pentru că legi avem aici foarte clare", a spus Sorin Roşca Stănescu.

"Ne-a fost vârâtă pe gât această lege a audiovizualului în prima ei formă, a fost ca un element de şantaj ca să accepte Guvernul, în 1990 sau 1991, o televiziune particulară, să accepte existenţa unei televiziuni alternative", a arătat senatorul.

El mai spus că atunci mulţi dintre colegii săi "au cedat" şi au acceptat să dea curs unor presiuni ale unor birocraţi de la nivelul UE, "gen Monica Macovei, dar din alte ţări veniţi".

"Aşa s-a ajuns la acest rău teribil, care a crescut ca un cancer", a apreciat parlamentarul.

El a opinat totodată, referitor la măsura pe care o propune, că ar fi şi o formă de a face economii la buget, susţinând că "sunt plătiţi cu lefuri de miniştri cam prea mulţi oameni".

Sorin Roşca Stănescu a făcut aceste declaraţii, marţi, la o conferinţă de presă a Comisiei pentru cultură, artă şi informare în masă a Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite