VIDEO Varianta lui Vîntu despre motivul vizitei pe care i-a făcut-o Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu a postat pe YouTube o lungă spovedanie, în care povesteşte cum şi-a derulat afacerile în ultimii 25 de ani şi care a fost relaţia cu liderii politici. Printre altele, a dezvăluit în premieră ce a căutat Mircea Geoană la el acasă înainte de alegerile prezidenţiale din 2009.

După şase ani, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a decis să dezvăluie de ce a fost vizitat de Mircea Geoană, în 2009, cu o noapte înainte de confruntarea finală cu Traian Băsescu. „In 2007 am decis să-l susţin pe Mircea Geoană. În 2009 vin alegerile. Mircea Geoană îmi face una dintre vizitele obişnuite. De ce mă vizită? Simplu. Asistentă pe zonă economică i-o dădeam eu împreună cu un alt grup de tovarăşi. Un om oricât de deştept ar fi nu le ştie pe toate. Noi îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice şi mai ales pentru dezbaterea finală. Este inutil să mă contrazică. Asta este marele secret al vizitei lui Mircea Geoană din noaptea de dinaintea alegerilor. Domnia să venea aproape în fiecare zi pe la noi”, a povestit Vîntu.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a avut o altă variantă.  „Ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV: aveam deja informaţii că echipă lui Traian Băsescu se află în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urmă să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a două zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigură un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam episodul d-lui Popă şi arestarea lui cu o zi înainte undeva în Asia. Dl. Băsescu a minţit că vizită mea avea legătură cu acest subiect”, spunea Geoană în 2010.

Prezenţa lui Geoană în casă lui Sorin Ovidiu Vîntu, cu o noapte înainte de dezbaterea finală cu Traian Băsescu, este considerată principalul motiv pentru care fostul candidat al PSD a pierdut alegerile. 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite