Sorin Oprescu: „Nu-mi trece prin cap să fiu preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu declară că nu are de gând să candideze la alegerile prezidenţiale FOTO Adevărul
Sorin Oprescu declară că nu are de gând să candideze la alegerile prezidenţiale FOTO Adevărul

Primarul general  al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică seara că nu aspiră la funcţia de preşedinte al României, afirmând totodată că nu are de gând să revină în Partidul Social Democrat.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3, dacă îi mai convine postura de independent, Oprescu a afirmat că nu are nicio problemă în acest sens.

„Pentru mine a fost o mare uşurare, din cauza supărărilor ancestrale. Supărările astea nu au fost pe oameni, e curios, au fost pe modul lor de a se purta, pe filozofia pe care o dezvoltau atunci“, a explicat primarul Capitalei.

În ciuda faptului că a fost membru al PSD timp de aproape 17 ani, Oprescu a dat asigurări că nu are de gând să se alăture din nou formaţiunii. Întrebat dacă premierul Victor Ponta i-a propus vreodată să revină în partid, el a dat de înţeles că a primit astfel de sugestii.

M-a tatonat“, a declarat Oprescu, dar a precizat că „era atât de naturală întrebarea, încât nu puteam să mă supăr pe el“.

Întrebat dacă planurile sale de viitor includ şi o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale din 2014, edilul Capitalei a răspuns laconic: „Lui Sorin Oprescu nu-i trece prin cap“.

În altă ordine de idei, vorbind despre pactul de coabitare dintre prim-ministru şi preşedintele Traian Băsescu, Oprescu a declarat că Ponta „a făcut bine“, adăugând că, în opinia sa, „premierul ştie că pactul nu funcţionează“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite