Sorin Lavric, întrebat dacă e misogin: Eu nu fac apologia făţarnică a femeii. Vreţi să mint şi să închin elogii ipocrite femeii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Lavric a ajuns senator pe lista AUR. FOTO Aktual24.rp
Sorin Lavric a ajuns senator pe lista AUR. FOTO Aktual24.rp

Sorin Lavric, recent ales senator pe listele AUR, a venit cu detalii referitoare la modul cum se raportează la femei şi a răspuns celor care îl consideră misogin.

„Este ironia sorţii, vă daţi seama, să ajung tocmai eu să fiu categorisit drept misogin. Gândiţi-vă că nu aş fi scris o carte despre femei din care descriu o tipologie alcătuită din şase tipuri, şase genuri feminine, tipologie pe care o descriu cu ajutorul unor scheme speculative. Eu nu aş fi făcut aşa ceva, nu aş fi depus un asemenea efort dacă aş fi detestat fiinţa feminină (...) Da, acolo sunt accente maliţioase, pentru că eu nu fac apologia făţarnică a femeii. Eu încerc să înţeleg din intuiţia mea masculină ce înseamnă femeia. Asta am încercat să fac acolo, într-un mod cât se poate de onest”, a declarat Sorin Lavric în interviul pentru digi24.ro.

Scriitorul a detaliat mai multe aspecte enunţate anterior de el. „Expresiile cele mai uzitate se referă la, şi citez acum: niciun bărbat nu caută în femeie prounzimea, deşteptăciunea sau luciditatea; Nu sunt admirator al femeilor, poţi să admiri pe cineva pe care îl bănuieşti deasupra ta şi mai este acea referire pe care aţi făcut-o cu privire la vopsirea unghiilor femeilor la picioare. E penibil. E nostim. Un amestec caraghios. Sinceritatea fiecăruia dintre noi, în care putem să spunem ce simţim despre femei, ne îndeamnă să recunoşteam că atunci când ne uităm la o femeie, care este exponentul sexului frumos – pentru că asta înseamnă femeia – ceea ce te atrage la ea, în primă instanţă, este ceea ce eu numeam nurii, adică farmecul, acel vino-ncoace, acel sex appeal pe care îl simte orice bărbat prin porii lui. Aş fi un ipocrit să spun că alţi bărbaţi nu se raportează aşa a femeie. Abia în a doua instanţă, după ce ai perceput frumuseţea aceasta estetică a femeii, abia apoi îi simţi undele spiritului şi erudiţia. Aşa mă raportez eu la femei. Vreţi acum să mint şi să închin elogii ipocrite femeii spunând că ceea ce contează, în primul rând, în ochii bărbaţilor este erudiţia? Foarte bine! Eu nu pot să fac aşa ceva!”, a completat Lavric. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite