VIDEO Sorin Frunzăverde, atac dur la preşedinte: „Cu Băsescu nu este de negociat. Trebuie suspendat din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin
Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar trebui iniţiată, iar primul pas ar putea fi modificarea legii referendumului.

Sorin Frunzăverde susţine că ar trebui demarată deja o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, iar primul pas care ar trebui făcut este modificarea legii referendumului, iar în aceste condiţii procesul de suspendare nu ar dura mai mult de o lună. El a adăugat că dacă va fi o majoritate parlamentară, Curtea Constituţională a României nu se va putea opune. 

Cu Băsescu nu este de negociat, Băsescu trebuie suspendat din nou (Sorin Frunzăverde)



Referindu-se la protocolul de coabitare, Sorin Frunzăverde a precizat că o asemenea negociere nu ar fi trebuit iniţiată. „Cu Băsescu nu este de negociat, Băsescu trebuie suspendat din nou şi eu cred că românii vor vota masiv pentru demiterea lui“, a declarat Sorin Frunzăverde, la Reşiţa.

Cum a evoluat relaţia dintre Traian Băsescu şi Sorin Frunzăverde

Relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi Sorin Frunzăverde a fost una extrem de apropiată până în martie 2007.

Sorin Frunzaverde, atac dur la Traian Basescu


Legătura dintre cei doi s-a răcit în momentul în care PDL a luat decizia de a schimba garda. „Greii" partidului cum era şi Frunzăverde au fost trecuţi în plan secund şi au fost promovaţi oamenii de încredere ai preşedintelui, cum ar fi Elena Udrea sau Emil Boc.

„Relaţia mea cu Traian Băsescu nu a mai existat din 2007. De atunci cred că ne-am mai întâlnit în două trei rânduri. Şi nu în particular. Sfera domniei sale şi sfera mea de activitate nu s-au mai întrepătruns (...) Momentul biletelului găsit de doamna Udrea a fost un moment care a iritat", explica Frunzăverde.

Relaţia mea cu Traian Băsescu nu a mai existat din 2007 (Sorin Frunzăverde)



Preşedintele Traian Băsescu a evitat să comenteze plecarea lui Frunzăverde din PDL. El nu a dorit să răspundă la întrebările adresate pe acest subiect.

În martie 2012, Sorin Frunzăverde a dat o lovitură cruntă PDL: a părăsit partidul împreună cu 42 de primari şi s-a înscris în PNL. Acela a fost un moment de cotitură pentru că ulterior a urmat un val de plecări din PDL cu destinaţia USL. Migraţia parlamentarilor PDL a schimbat majoritatea parlamentară şi a oferti prilejul USL să treacă moţiunea de cenzură care a dus la picarea Guvernului Ungureanu.

Până la plecarea sa, Sorin Frunzăverde era vicepreşedinte al PDL şi era considerat unul dintre „greii" partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite