Sorin Cîmpeanu a dat asigurări ambasadorului SUA că Guvernul interimar continuă Parteneriatul strategic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu, prim-ministrul interimar FOTO Eduard Enea
Sorin Cîmpeanu, prim-ministrul interimar FOTO Eduard Enea

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, l-a asigurat pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, că Guvernul interimar continuă programul asumat în cadrul Parteneriatului strategic România-SUA, cei doi oficiali abordând şi subiecte referitoare la activităţi specifice NATO sau la aniversarea programului Fulbright.

„Am avut o discuţie foarte bună cu ambasadorul Statelor Unite şi însărcinatul cu afaceri", a declarat, vineri, Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea de aproximativ 30 de minute pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu Hans Klemm şi, respectiv, Dean Thompson.

Premierul interimar le-a prezentat ofialilor americani angajamentul Guvernului de continuare a tuturor celor asumate în cadrul Parteneriatului strategic, la nivelul tuturor sectoarelor în care există acorduri.

"De asemenea, am discutat probleme specifice cum ar fi pregătirea aniversării a 55 de ani de existenţă a programului Fullbright, anul acesta România, pentru prima oară, are o contribuţie egală cu contribuţia Statelor Unite, elemente de natură tehnică, despre evenimentele din sfera activităţilor specifice NATO", a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că toate aspectele abordate în convorbirea cu oficialii americani au fost "finalizate cu satisfacţie" din ambele părţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite