SONDAJ Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale, dacă s-ar organiza un scrutin duminica viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale, dacă s-ar organiza un scrutin duminica viitoare. FOTO: Arhivă Adevărul.
Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale, dacă s-ar organiza un scrutin duminica viitoare. FOTO: Arhivă Adevărul.

Dacă s-ar organiza alegeri prezidenţiale duminica viitoare, prim-ministrul Victor Ponta s-ar clasa pe primul loc, indiferent de contracandidaţi, potrivit unui sondaj realizat de CSCI, prezentat, joi, de RTV.

Cercetarea sociologică arată că 32% din români l-ar vota pe Victor Ponta pentru funcţia supremă în stat. Pe locul secund, potrivit aceluiaşi studiu, s-ar clasa Crin Antonescu, cu 25% din voturi, iar pe a treia poziţie ar fi votat Mihai-Răzvan Ungureanu, de 20% din cetăţenii cu drept de vot. Alţi lideri politici care ar fi votaţi dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri ar fi şi Cătălin Predoiu, cu 9%, precum şi Elena Udrea, cu 8% dintre voturi, restul de 6% fiind alocate altor lideri.

De asemenea, sondajul arată că şi în turul doi al unor alegeri prezidenţiale, câştigătorul ar fi actualul premier. Astfel, dacă în turul doi ar ajunge Victor Ponta şi Crin Antonescu, prim-ministrul actual al României ar obţine 58% dintre voturile românilor.

O victorie şi mai concretă pentru Victor Ponta în turul doi ar fi dacă l-ar avea ca şi competitor pe Mihai-Răzvan Ungureanu, premierul obţinând în acest caz 64% din voturi. O diferenţă şi mai mare ar exista dacă prim-ministrul ar concura cu Elena Udrea, Ponta având de această dată o victorie cu 67% din voturi.

Din punct de vedere al încrederii, premierul reuşeşte din nou să câştige cele mai multe voturi. 40% dintre români îl creditează în prezent pe Victor Ponta cu „încredere multă”, în timp ce doar 25% dintre romani au „foarte multă încredere” în Crin Antonescu.

Un alt capitol al studiului a fost dedicat şi alegerilor europarlamentare, în acest caz cei mai mulţi românii votând PSD, cu 41%, apoi PNL (20%), PDL (18%), UDMR (6%) şi PPDD (5%).

Cercetarea sociologică a fost realizată la comanda Fundaţiei Multimedia, pe baza unui eşantion de 1.123 de persoane, în perioada 28-31 octombrie, având o marjă de eroare de plus/minus 3%. 


Citeşte şi:

INFOGRAFIE Sondaj: doar 34,8% din români mai au încredere în Guvernul Ponta

Potrivit cercetării “Adevărul despre România”, realizată de INSCOP Research, Executivul este instituţia care a scăzut cel mai mult în ochii românilor, din martie până în septembrie 2013.

Cum explică Antonescu scăderea sa în sondaje: Guvernul este sabotat de Băsescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este de părere că scăderea sa în sondaje este provocată, printre altele, de activitatea guvernării USL. În acelaşi timp, consideră că Guvernul Ponta este slăbit, fiind în repetate rânduri “sabotat” de preşedintele Traian Băsescu.

SONDAJ Crin Antonescu, la egalitate cu Becali şi Băsescu în topul încrederii

Datele celui mai recent sondaj CSOP, date publicităţii la 12 octombrie, relevă faptul că încrederea în personalităţile publice se află în scădere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite