Sondaj Sociopol. Cine sunt politicienii cu cel mai mare grad de încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele publice din România care se bucură de cea mai mare încredere în România sunt Raed Arafat, Gabriela Firea şi Klaus Iohannis, după cum arată cel mai nou sondaj al Sociopol, realizat în perioada 22-26 iunie.

Potrivit sondajului, persoana care se bucură de cel mai mare grad de încredere este Raed Arafat (50%), în timp ce pe poziţia a doua s-ar afla gabriela Firea (25%) şi pe al treilea preşedintele Klaus Iohannis (24%). Pe locul al patrulea la nivel de încredere este Laura Codruţa Kovesi, în timp ce pe locul cinci se află preşedintele Senatului. Liviu Dragnea nu află în primii 5, fiind pe locul al 6-lea cu 15%. 

În ceea ce priveşte intenţia de vot de care se bucură partidele, pe primul loc se află tot PSD (41%), partid urmat de PNL (20%) şi ALDE (12%). Cu 7% intenţie de vot sunt USR şi Mişcarea România Împreună, în timp ce Pro România, partid condus de Victor Ponta, ar avea 5% intenţie de vot. 

Interesul pentru vot nu este prea mare în continuare. Doar 47% din cei întrebaţi sunt siguri că ar merge la vot, în timp ce 43% nu sunt interesaţi de acest lucru. 

71% din respondenţi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 12% într-o direcţie corectă. Potrivit Sociopol, 34% dintre cei care au răspuns la chestionat au declarat că sunt „oarecum de acord“ cu programul de guvernare, iar 19% „total deacord“, în timp ce 21% sunt cei care sunt „oarecum împotrivă“ sau 9% total „împotrivă“. 

61% dintre respondenţi sunt de părere că nu ar trebui să cadă Guvernul, în timp 22 ar fi pentru căderea Guvernului, iar 17% nu au răspuns.

Metodologie

Volumul eşantionului este de 917 persoane, datele fiind culese între 22 şi 26 iunie. Interviurile au fost făcute prin metoda CATI, adică prin interviuri telefonice, eroarea fiind de +/-3.3%. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite