Sondaj: Românii vor într-o proporţie covârşitoare schimbarea Guvernului PSD. Cum stau Iohannis, Dragnea şi Dăncilă la încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea se prăbuşesc
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea se prăbuşesc

Aproape 70% dintre români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) la comanda PMP şi obţinut de Adevărul. Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncredere. BCS a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Metodologie

Volumul eşantionului: 1087 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării.

Tipul eşantionului: probabilist, stratificat, format din 48 straturi rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 6 tipuri de localităţi urbane şi rurale. 

Selecţia subiecţilor: interviurile s-au realizat la domiciliul subiecţilor. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 3 în 3 apartamente sau case, pornind de la numărul 3 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu răspundea nimeni s-a selectat următoarea a 3-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliază la apartamente cu numere multiplu de 3 să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu alte numere. 

Reprezentativitate: eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din ţară, cu o eroare de +/-3%. Au fost excluse din analiză persoanele instituţionalizate (din spitale, aziluri, mânăstiri, penitenciare, etc.) si cele plecate în străinătate (peste 20% din totalul alegătorilor). Datele prezentate sunt cele culese din teren, neponderate. Verificarea corectitudinii lor s-a făcut de către echipa coordonatoare, prin recontactarea telefonică a 219 subiecţi (20%), care au confirmat participarea la sondaj.

Ancheta de teren: 27 noiembrie – 5 decembrie 2018.

Finanţator: Fundaţia Mişcarea Populară

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite