Sondaj. Răsturnare de situaţie privind principalul contracandidat al lui Iohannis. Pe ce loc a ajuns liderul USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia de vot pentru Klaus Iohannis e în scădere cu peste cinci procente, cu aproape o lună înainte de prezidenţiale, în timp ce principalul contracandidat al şefului statului este premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui studiu al Socio Data.

Potrivit datelor, Klaus Iohannis ar fi votat de 40% dintre respondenţi, cu 6% mai puţin ca în precedenta cercetare. Pe locul al doilea vine Viorica Dăncilă, cu o intenţie de vot de 19%, cu 2% mai mult faţă de cercetarea precedentă a Socio Data, din intervalul 2-6 septembrie. 

Locul al treilea nu e ocupat, suprinzător, de Dan Barna, ci de Mircea Diaconu (16%), în timp ce liderul USR are o intenţie de vot de 15%, în creştere faţă de cercetarea anterioară. Theodor Paleologu, candidatul PMP, este a cincea opţiune de vot pentru respondenţi, intenţia de susţinere a acestuia fiind de 5%.

De asemenea, dintre contracandidaţii lui Iohannis, Viorica Dăncilă e văzută cu prima şansă de a intra în turul al II-lea, urmată de Dan Barna. 

Cercetarea sociologică a fost realizată în intervalul 16-20 septembrie, prin medoda CATI, fiind folosit un eşantion aleatoriu multistadial stratificat. Eroarea maximă totală tolerată e de +/-3%. Numărul total al subiecţilor: 1070

Sondaj. PNL, primul loc ca intenţie de vot pentru parlamentare. Ce partid se află la mică distanţă de liberali

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite