Sondaj. PSD, la 40%, PNL a ajuns sub 20%, USR, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Paul Stanescu FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu şi Paul Stanescu FOTO Inquam Photos

Ultimul sondaj al companiei Avangarde arată că PSD se meţine la 40% intenţie de vot, la fel ca în luna octombrie, în timp ce USR a ajuns la o intenţie de vot de 11%, cu două procente mai puţin ca în luna precedentă, ceea ce duce formaţiunea condusă de Dacian Cioloş la un scor asemănător celui de la alegerile din 2016. Studiul sociologic a fost realizat la comanda PSD.

Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, PSD ar obţine 40%, arată ultimul sondaj al Avangarde, pentru luna noiembrie, realizat la comanda social-democraţilor, după cum susţin surse din partidul condus de Marcel Ciolacu. PSD are un procent similar cu cel din luna octombrie. 

Tot la fel ca în luna octombrie se plasează şi PNL, adică la 17%, un procent cu aproape 10% mai mic faţă de scorul obţinut la parlamentare. Pe locul al treilea este Alianţa pentru Unirea Românilor, ajunşi la 15%, după ce luna trecută aveau o intenţie de vot de 14%. 

USR a mai pierdut două procente într-o lună. Dacă în octombrie intenţia de vot era de 13%, acum intenţia de vot este de 11%. Singura formaţiune care ar mai prinde Parlamentul ar fi UDMR, cotată la 5% intenţie de vot. 

În ceea ce priveşte încrederea în personalităţi, primele patru locuri sunt ocupate de social-democraţi sau foşti membri PSD: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Geoană (27%).

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie pe 906 subiecţi prin metoda interviuri telefonice cu o marjă de eroare de 3,2%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite