Sondaj. PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După alegerile locale, PNL ar putea propulsa tandemul Ludovic Orban - premier, Rareş Bogdan - primar general
După alegerile locale, PNL ar putea propulsa tandemul Ludovic Orban - premier, Rareş Bogdan - primar general

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Datele apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan, însă nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR pentru Adevărul. Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS

Defalcat, în competiţia din Alianţă, PLUS a mai recuperat teren în faţa USR, însă tot partidul condus de Dan Barna înregistrează un scor mai mare în Capitală, susţin sursele citate. ”Diferenţa e de peste 10% în favoarea USR. Se vede că noi avem organizaţii mai puternice în sectoare”, susţin sursele citate. 

Cum se explică procentul mare al PNL în Bucureşti? Principalul argument ar fi scorul uriaş obţinut de preşedintele Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. În turul doi, şeful statului a atins peste 60% în Capitală, în condiţiile în care Primăria Generală şi toate primăriile de sector sunt conduse de primari PSD. Spre exemplu, în sectoarele 1 şi 3, Klaus Iohannis a bifat aproape 70% din voturi. Astfel, o parte din scorul obţinut de Iohannis s-a transferat către PNL, partidul aflat în parteneriat cu şeful statului. Chiar şi în turul întâi, Klaus Iohannis a ieşit pe primul loc în preferinţele bucureştenilor, la o distanţă de cel puţin cinci procente în faţa lui Dan Barna, în fiecare sector. 

De asemenea, asumarea guvenării şi curăţenia făcută în organizaţia PNL Bucureşti sunt alte argumente pentru revitalizarea liberalilor în Capitală. În consecinţă, PNL insistă pentru un candidat propriu la Primăria Capitalei şi la toate sectoarele. În cazul în care vor fi două tururi de scrutin, fiecare partid de dreapta va avea candidat propriu, urmând să se coalizeze în turul doi. Dacă alegerile locale vor fi într-un singur tur, USR, PLUS, PNL şi PMP trebuie să vină cu candiat comun pentru a reuşi să o învingă pe Gabriela Firea. 

PNL alege între Rareş Bogdan şi Violeta Alexandru 

Liberalii au comandat un sondaj de opinie în care-i vor măsura pentru Primăria Capitalei pe Rareş Bogdan (europarlamentar), Violeta Alexandru (liderul PNL Bucureşti), Ciprian Ciucu (liderul PNL Sector 6) şi Ionel Dancă (şeful cancelariei premierului). Din afara partidului, liberalii îi vor testa pe Nicuşor Dan (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS). Ludovic Orban nu va fi inclus în acest sondaj, însă varianta de a candida la Capitală nu e total exclusă.

NIcuşor Dan, candidat independent pentru Primăria Bucureştiului, a prezentat un sondaj, realizat la cererea sa, privind intenţia de vot pentru funcţia de edil al Capitalei. Potrivit cercetării, Nicuşor Dan e cel mai bine clasat candidat al Opoziţiei, contracandidatul său din Alianţa USR-PLUS, Vlad Voiculescu, fiind la mare distanţă de acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite