Sondaj PLUS. Luptă cot la cot între Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan pentru Capitală. Cum stă Gabriela Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculesc, candidatul PLUS pentru alegerile la Primăria Capitalei, a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, un sondaj din care reiese că indiferent de cine ar candida între acesta şi Nicuşor Dan, candidatul USR-PLUS ar reuşi să o învingă pe Gabriela Firea.

În cadrul conferinţei de presă, Vlad Voiculescu a prezentat două sondaje privind opţiunile bucureştenilor pentru Primăria Capitalei. Din ambele reiese că indiferent cine ar fi candidatul alianţei USR-PLUS, acesta ar reuşi să o învingă pe Gabriela Firea.

Sondajul în cazul în care Vlad Voiculescu ar fi candidatul alianţei:

1. Vlad Voiculescu (USR PLUS): 35%
2. Gabriela Firea (PSD): 28%
3. Rareş Bogdan (PNL): 23%

Conform datelor prezentate de fostul ministru al Sănătăţii, în cazul în care Nicuşor Dan ar fi candidatul USR-PLUS, acesta ar obţine un scor asemănător - 36%.

Acelaşi sondaj mai arată că alianţa ar reuşi să câştige şi Consiliul General:

1. Alianţa USR PLUS: 30%
2. PNL: 25%
3. PSD: 16%
 

Vlad Voiculescu a mai dezvăluit că în următoarele săptămâni alianţa USR-PLUS va stabili procesul de desemnare al candidatului: Fie alegeri primare interne, fie alegeri primare externe.

„Prin alegeri primare externe i-am chema pe Bucureşteni la urne. Un proces de vot pe care noi, împreună cu societatea civilă, l-am mai organizat în Bucureşti”, a precizat Vlad Voiculescu.

Acesta din urmă a mai amintit că şi-a explimat dorinţa de a candida pentru primărie încă de acum un an jumătate şi a subliniat că îl va susţine pe Nicuşor Dan în cazul în care acesta va fi desemnat candidatul alianţei. „Mă aştept la acelaşi lucru şi din partea lui. Îl chem chiar mâine dacă vrea să semnăm şi un acord în acest sens”, a mai relatat fostul ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite