Sondaj: Cât ar obţine o alianţă USR-Cioloş. Cât ar scoate PSD şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alianţă USR - Mişcarea România Împreună (Ro+) ar obţine un scor de cel puţin 21,4%, arată un sondaj realizat de IMAS la comanda USR. Cifrele, obţinute de Adevărul, apar în procesul verbal al şedinţei Biroului Naţional al USR de la mijlocul lunii septembrie. Coaliţia PSD-ALDE e cotată la 42,9%, în timp ce PNL are 29,6%.

Cu acest scor, o alianţă USR - MRÎ ar obţine 7 mandate de europarlamentar la alegerile de anul viitor. Dacian Cioloş şi liderul USR Dan Barna s-au întâlnit, duminică, într-un restaurant din Capitală, unde au discutat despre posibilitatea participării pe liste comune la europarlamentare, au declarat pentru „Adevărul“ surse din conducerea USR. 

Imagine indisponibilă

Foto: Proces verbal al şedinţei Biroului Naţional al USR.

Pe un grup intern al USR au apărut mai multe comentarii critice şi poze satirice, după ce liderul formaţiunii, Dan Barna, a discutat cu preşedintele Ro+, Dacian Cioloş, despre o listă comună la alegerile europarlamentare din 2019. Principala nemulţumire a membrilor USR e că partidul, în ciuda unei proceduri transparente de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, va deveni dependent de imaginea lui Dacian Cioloş. „Şi-au bătut joc de partid“, au scris mai mulţi membri USR pe un grup intern de comunicare, unde au postat mai multe poze satirice, obţinute de „Adevărul“. 

Ulterior, Dan Barna a trimis un mesaj intern pe grupurile de comunicare ale USR. "Am citit reacţiile voastre, temerile, îndoielile. Le ştiu şi sunt conştient de ele. Dar vă spun un lucru pe care vreau să îl avem cu toţi în vedere: politica o facem pentru electorat nu pentru noi înşine. Avem două viziuni în partid: Să câştigăm alegerile şi să guvernăm pentru a salva România sau să rămânem un partid relativ de nişă, simpatic şi vocal", a susţinut Barna, potrivit documentului intern al USR.

Te-ar putea interesa şi:

Revoltă în USR după ce Barna a anunţat o posibilă alianţă cu Cioloş. „Şi-au bătut joc de partid“. Ce poze ironice au postat membrii USR pe un grup intern

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite