Sondaj. Nicuşor Dan, avans considerabil în faţa Gabrielei Firea. Ce scor ar obţine Traian Băsescu

Sondaj. Nicuşor Dan, avans considerabil în faţa Gabrielei Firea. Ce scor ar obţine Traian Băsescu

Nicuşor Dan e favorit în cursa pentru Primăria Capitalei. FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan, candidat comun al PNL şi al Alianţei USR-PLUS, se bucură de o intenţie de vot de 50%, potrivit unui sondaj realizat de Cult Market Research pentru Fundaţia Konrad Adenauer, notează G4Media.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce Nicuşor Dan este aproape de a strânge o majoritate sigură în ceea ce priveşte intenţia de vot, Gabriela Firea ar obţine 42% din voturile celor chestionaţi, potrivit G4Media.

Pe locul al treilea, la mare distanţă, s-ar clasa fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta având o intenţie de vot de doar 5%. În sondaj a mai fost măsurat Vlad Voiculescu, care are o intenţie de vot de 1%. 

Dintre cei chestionaţi, 18% sunt nehotărâţi în ceea ce priveşte persoana pe care ar vrea să pună ştampila, iar 12% susţin că nu vor merge la vot pe 27 septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 iulie – 7 august de către Cult Market Research la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer. Studiul a fost unul cantitativ pe bază de chestionar aplicat telefonic prin metoda RDD (Random Digit Dialing), au fost procesate 1.064 de chestionare, marja de eroare fiind de plus / minus 3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările