Sondaj. Nicuşor Dan, avans considerabil în faţa Gabrielei Firea. Ce scor ar obţine Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan e favorit în cursa pentru Primăria Capitalei. FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan e favorit în cursa pentru Primăria Capitalei. FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan, candidat comun al PNL şi al Alianţei USR-PLUS, se bucură de o intenţie de vot de 50%, potrivit unui sondaj realizat de Cult Market Research pentru Fundaţia Konrad Adenauer, notează G4Media.

În timp ce Nicuşor Dan este aproape de a strânge o majoritate sigură în ceea ce priveşte intenţia de vot, Gabriela Firea ar obţine 42% din voturile celor chestionaţi, potrivit G4Media.

Pe locul al treilea, la mare distanţă, s-ar clasa fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta având o intenţie de vot de doar 5%. În sondaj a mai fost măsurat Vlad Voiculescu, care are o intenţie de vot de 1%. 

Dintre cei chestionaţi, 18% sunt nehotărâţi în ceea ce priveşte persoana pe care ar vrea să pună ştampila, iar 12% susţin că nu vor merge la vot pe 27 septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 iulie – 7 august de către Cult Market Research la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer. Studiul a fost unul cantitativ pe bază de chestionar aplicat telefonic prin metoda RDD (Random Digit Dialing), au fost procesate 1.064 de chestionare, marja de eroare fiind de plus / minus 3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite