SONDAJ Guvernatorul Mugur Isărescu conduce topul încrederii populaţiei în persoane publice, urmat de premierul Victor Ponta şi de Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi premierul Victor Ponta sunt persoanele publice în care populaţia are cea mai mare încredere
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi premierul Victor Ponta sunt persoanele publice în care populaţia are cea mai mare încredere

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), este persoana publică în care populaţia are cea mai mare încredere, de 49% pe o scară de până la 100%, fiind urmat de premierul Victor Ponta, cu un scor de 41%, arată rezultatele unui sondaj de opinie Sociopol, realizat la solicitarea portalului www.b365.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie 2013 în rândul a 1.017 persoane, populaţie adultă neinstituţionalizată a României. 

Premierul Victor Ponta este urmat în clasamentul în funcţie de încrederea în persoane publice de liberalul Klaus Iohannis, primarul Sibiului, cu un scor de 37%, şi la mică distanţă de Sorin Oprescu, primarul Capitalei. 

Liberalul Crin Antonescu, preşedintele Senatului, se bucură de o încredere cotată la doar 24%, iar preşedintele Traian Băsescu – 23%. 

Sondajul Sociopol arată că din totalul românilor cu drept de vot, 52% nu vor merge la vot, doar 36% din ei vor participa, în timp ce 12% nu sunt în ţară. 

Astfel, dacă s-ar organiza în următoarea perioadă alegeri pentru Parlamentul European, 41% din cei care se estimează că vor merge la urne ar vota cu PSD şi doar 19% cu PNL. Sondajul nu a luat în calcul varianta care să includă USL, formată din liberali şi social-democraţi. 

PDL ar primi doar 15% din voturi la alegerile europarlamentare, iar PP-DD şi UDMR câte 6%.     

Sondajul Sociopol mai arată că 51% din români sunt mulţumiţi de activitatea de până acum a lui Victor Ponta în calitate de premier al României (8% foarte mulţumiţi şi 43% destul de mulţumiţi), în timp ce 39% nu sunt mulţumiţi (30% destul de nemulţumiţi şi 9% foarte nemulţumiţi). 10% din participanţii la sondaj nu au răspuns la această întrebare. 

În schimb, doar 18% din respondenţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României în al doilea mandat (3% foarte mulţumiţi şi 15% destul de mulţumiţi), în timp de 80% sunt nemulţumiţi (39% destul de nemulţumiţi şi 41% foarte nemulţumiţi). 2% nu au răspuns la întrebare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite