SONDAJ Mugur Isărescu rămâne cel mai de încredere român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cercetării „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizată de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, 41,9% din respondenţi au încredere în guvernatorul BNR.

Încrederea românilor în personalităţile politice înregistrează un uşor declin, relevă sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, în perioada 28 mai - 3 iunie 2013. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

40,7% din români merg pe mâna lui Ponta

Mugur Isărescu rămâne, în continuare, cel mai de încredere român, 41,9% din persoanele chestionate optând pentru guvernatorul BNR. El este urmat, la mică distanţă, de Victor Ponta, în care au încredere 40,7% din români. Cei doi sunt urmaţi de edilul Capitalei, Sorin Oprescu, care se bucură de încrederea a 37,9% din români, şi de Crin Antonescu ( 30,8%). În ceea ce priveşte încrederea în politicienii din opoziţie, Mihai Răzvan Ungureanu rămâne lider, cu 26,2%. De asemenea, Traian Băsescu se menţine la acelaşi procent de încredere de luna trecută, în speţă 23,3%.

image

Potrivit INSCOP Research, Gigi Becali, aflat la închisoare pentru corupţie, se bucură încă de încrederea unui număr destul de mare de români, 20,7% din cei chestionaţi. Becali îi întrece în popularitate pe lideri importanţi, precum Liviu Dragnea (20%) sau şeful PDL, Vasile Blaga (15%).

În ceea ce priveşte votul pentru alegerile europarlamentare (programate în luna mai 2014), sondajul INSCOP Research relevă o uşoară scădere a opţiunilor pentru partidele aflate la putere. Astfel, 39% din români ar vota pentru candidaţii PSD-UNPR (faţă de 40,2%, în luna aprilie), în timp ce numai 20,2% din cei chestionaţi şi-ar da votul pentru un candidat PNL-PC (faţă de 21,3%, luna trecută). ;

19,5% din români ar vota cu Mişcarea Populară

În contextul anunţului făcut de Fundaţia Mişcarea Populară privind înfiinţarea unui partid politic, sondajul INSCOP Research relevă că 19,5% din români ar vota o astfel de formaţiune. 44,3% din cei chestionaţi au declarat că nu ar vota Mişcarea Populară, în timp ce 36,1% din români nu sunt hotărâţi.

INSCOP Research este de părere că, în condiţiile în care proiectul politic „Mişcarea Populară” este asociat cu preşedintele Traian Băsescu, cele 19,5 procente reprezintă o proiecţie a bazinului electoral actual al preşedintelui. Acelaşi sondaj relevă că 23% din români au încredere în Traian Băsescu, procentul fiind similar cu cel de luna trecută.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite