SONDAJ IRES Peste jumătate dintre români cred că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun. Cine l-ar vota şi azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50% dintre români cred că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun, în timp ce 43% susţin că, dacă ar candida la alegerile prezidenţiale, l-ar vota.

Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 23-24 februarie, pe un eşantion de 1032 de persoane, 53% dintre respondenţi au arătat că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun, în timp ce un sfert dintre ei au răspuns că a fost un preşedinte “rău”, iar 12% au ales opţiunea “nici rău, nici bun”. De asemenea, 8% au răspuns că nu ştiu, iar 2% dintre aceştia au refuzat să răspundă.

Întrebaţi dacă, în cazul în care Ceauşescu ar candida astăzi la alegerile prezidenţiale, l-ar mai vota, 43% au răspuns afirmativ, 49% au răspuns că nu l-ar mai vota, în timp ce 7 procente din respondenţi au spus că nu ştiu, iar 1% nu au răspuns.

Dintre cei care îl consideră un lider bun pe Nicolae Ceauşescu, peste 50% sunt de sex masculin, au vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani, cei mai mulţi sunt din Moldova şi nu au studii sau au doar studii medii.

De asemenea, dintre cei care au spus că l-ar vota şi astăzi pe Ceauşescu pentru funcţia supremă în stat, doar 13% au studii superioare, în timp ce 64% nu au studii deloc. Cei mai mulţi “votanţi” virtuali ai lui Ceauşescu provin din Moldova (45%), urmaţi de locuitorii din Transilvania şi Banat (43%) şi de cei din Sud (41%).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite