Sondaj Inscop. Nicuşor Dan, aproape 9 procente în faţa Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui sondaj Inscop realizat în Bucureşti în perioada 20-26 iunie la comanda PNL, candidatul dreptei pentru Capitală Nicuşor Dan are un scor de 54,5% din voturile bucureştenilor, în timp ce Gabriela Firea are 45,6%.

Conform datelor din sondaj, Nicuşor Dan are un avans de 8,8% în faţa Gabrielei Firea, luând în calcul dacă primul ar fi susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP, în timp ce actualul primar ar avea susţinerea PSD, ProRomânia şi ALDE.

Procentul bucureştenilor care au indicat că vor veni la vot şi au o opţiune este de 67,3% din eşantion.

56,1% dintre respondenţi au spus că lucrurile merg într-o direcţie greşită în Bucureşti din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcţia corectă.

sondaj inscop capitala foto captura

Sondajul a mai scos la iveală că cele mai mari probleme care-i afectează pe bucureşteni ar fi aglomeraţia din trafic, poluarea, corupţia din administraţie, infracţionalitatea şi scandalurile, mizeria şi lipsa parcărilor.

Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite