Sondaj INSCOP: cupluri pentru Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Mugur Isărescu, cel mai bun tandem la agerile prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta şi Mugur Isărescu, cel mai bun tandem la agerile prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul

EVALUARE Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România continuă testarea opiniei românilor cu privire la diverse formule de tandem preşedinte-premier.

Părerea românilor faţă de formulele de tandem, posibile sau pur ipotetice, nu echivalează cu intenţia de vot, fiind o reflectare parţială a încrederii combinate în doi lideri politici. În condiţiile în care a fost introdus termenul median de evaluare ”o părere nici bună, nici proastă”, se pot realiza două tipuri de clasamente.

Din punctul de vedere al opiniilor pozitive pe care le trezeşte fiecare formulă de tandem, cele mai multe păreri bune le colectează tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mugur Isărescu, premier (28,4%). Pe locul 2 în topul formulelor de tandem testate se află tandemul Victor Ponta, preşedinte – George Maior, prim-ministru cu 23,5% care indică o părere bună. Urmează în ordine tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mircea Geoană, prim-ministru (22,6%), tandemul Crin Antonescu, preşedinte – Klaus Iohannis, prim-ministru (20,5%), Ponta, preşedinte, Liviu Dragnea, prim-ministru (16%), Crin Antonescu, preşedinte – Victor Ponta, prim-ministru (13,4%), Emil Boc, preşedinte – Traian Băsescu, prim-ministru (11%) şi tandemul Crin Antonescu, preşedinte – Traian Băsescu, prim-ministru (10,6%). 

Din punctul de vedere al opiniilor negative, cele mai puţine păreri proaste le înregistrează tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mugur Isărescu, premier (33,6% au o părere proastă despre acest tandem). Pe locul 2 în top în se află tandemul Crin Antonescu, preşedinte – Klaus Iohannis, prim-ministru (34% au o părere proastă), urmat de tandemul Victor Ponta, preşedinte – George Maior, prim-ministru cu 35,7% respondenţi care indică o părere proastă despre acest tandem. Urmează în ordine crescătoare a opiniilor defavorabile tandemul Victor Ponta, preşedinte – Mircea Geoană, prim-ministru (39,7%), tandemul Victor Ponta, preşedinte, Liviu Dragnea, prim-ministru (42,4%), Crin Antonescu, preşedinte – Victor Ponta, prim-ministru (47,5%), tandemul Crin Antonescu, preşedinte – Traian Băsescu, prim-ministru (56,9%) şi Emil Boc, preşedinte – Traian Băsescu, prim-ministru (58,2%).

Citeşte şi:

  • Minciuna din sondaje: Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou duminică seara, sub versiunea „Daciana, dragostea mea!". La o oră după închiderea urnelor, premierul Victor Ponta a clamat o victorie a PSD cu 42-43 la sută, pentru ca numărătoarea voturilor să arate un procent de 37,6 la sută.O eroare majoră s-a înregistrat şi în cazul candidatului independent Mircea Diaconu: creditat de exit-poll-uri cu 4 procente, el a uimit pe toată lumea şi a luat 7.
  • De ce 40% e puţin şi care va fi cheia alegerilor de la toamnă Rezultatele alegerilor europarlamentare de ieri au prilejuit confirmarea unor aşteptări, câteva surprize şi multe necunoscute în perspectiva alegerilor din noiembrie.
  • Reportaj la sediul PNL: Europarlamentare la caserolă Maşina lui Crin Antonescu intră în curte. Este ora 19 şi 30 de minute. Ziariştii care îl aşteptau ca pe pâinea caldă se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau coate, totul pentru un cadru mai bun. Toţi sunt de la televiziune. Moartea presei scrise, atât de des anunţată, pare o realitate aici şi acum.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite