SONDAJ INDEPENDENT Cine are cele mai mari şanse să căştige alegerile prezidenţiale din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii din acest moment la preşedinţie
Candidaţii din acest moment la preşedinţie

Adevărul prezintă, luni, primul sondaj independent, realizat de INSCOP la comanda ziarului, despre opţiunile electorale din acest moment în privinţa viitorului preşedinte.

Care sunt procentele pe care le-ar obţine principalii candidaţi şi scorurile care s-ar înregistra în posibilele finale le puteţi afla mâine, în “Adevărul”, din sondajul independent INSCOP.

Ultima cercetare sociaologică realizată de INSCOP pentru Adevărul, din luna mai, indica un lucru cert: Victor Ponta ar fi câştigat duelul cu oricare dintre potenţialii săi adversari, întrucât întrunea, în toate variantele posibile, peste 50% din numărul celor care se prezintă la vot. 

Cel mai aproape de Ponta, în luna mai, se afla, cu 48,3%, Klaus Iohannis, pe atunci doar prim-vicepreşedinte al PNL, acum preşedinte al liberalilor.  O a doua constatare, cu adevărat surprinzătoare, venea din zona partidelor mici. Liderul Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, s-ar plasase pe poziţia a doua în topul celor care ar putea să stopeze drumul spre Cotroceni al actualului premier. MRU atingea 43,4%, faţă de 56,6% în contul lui Ponta, aşadar o diferenţă de 13,2%.

Pe locul al treilea se plasa Crin Antonescu, care atingea 41,1%, diferenţa de 58,9%  revenind lui Ponta. Ceilalţi potenţiali candidaţi aveau de recuperat, până în ziua alegerilor, diferenţe mult mai mari: Teodor Meleşcanu era cotat la doar 36,3%, cu un ecart faţă de Ponta de 27,4%, Emil Boc era favorit pentru 34,2% din alegători (ecart 3 1,6% faţă de Ponta) şi Elena Udrea contabiliza 30.4% (ecart 39,2% faţă de Ponta).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite