Sondaj IMAS. Surprizele de la parlamentare. Ce partid a luat faţa PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD e în plină cădere, această formaţiune ajungând la o intenţie de vot de 16,4% dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, potrivit unui sondaj IMAS, la comanda Europa FM. Social-democraţii au fost depăşiţi în intenţia de vot de PNL, formaţiunea care ar strânge 17,1%

PSD nu mai mai conduce în topul preferinţelor românilor, după arată un sondaj IMAS făcut la comanda Europa FM. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, primii în ceea ce priveşte intenţia de vot ar fi cei din PNL, care ar strânge 17,1%. 

PSD a căzut pe locul al doilea cu o intenţie de vot de 16,4%. Locul al treilea ar fi ocupat de formaţiunea lui Dan Barna, USR, care are o intenţie de vot de 7,5%. 

ALDE are o intenţie de vot de 6,3%, în timp ce noua formaţiune înfiinţată de Dacian Cioloş, PLUS, ar strânge 5,3%. Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta are o intenţie de vot de 4,1%, iar UDMR ar strânge doar 3%. 

Potrivit datelor furnizate, 8,5% dintre cei chestionaţi nu ar merge să voteze, în timp ce 26,1% au declarat că nu ştiu nu cum ar vota sau nu vor să răspundă. 

Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM de IMAS în perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste. Marja de eroare este de +/- 3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite