Sondaj IMAS: Încrederea în liderii PSD se prăbuşeşte, dar partidul se menţine la 39%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au din ce înc e mai puţină încredere în Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, dar tot ar vota în procent mare PSD. FOTO Inquam Photos
Românii au din ce înc e mai puţină încredere în Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, dar tot ar vota în procent mare PSD. FOTO Inquam Photos

Premierul Mihai Tudose a ajuns la 18% încredere, după ce luna trecută avea 23,2%, arată cel mai recent sondaj IMAS. Şi Liviu Dragnea a ajuns la o încredere de 15%, după ce în octombrie avea 18,7%. Pe de altă parte, PSD se menţine la o intenţie de vot de 39%.

Potrivit ultimul sondaj IMAS, dat publicităţii miercuri, Liviu Dragnea a pierdut, într-o singură lună, aproape patru procente. De la 18.7% în septembrie la 15% în octombrie. Mai bine cotat decât Dragnea este  preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care atinge în octombrie 23% la capitolul încredere. 

Premierul Mihai Tudose pierde şi el procente. Şi-a început mandatul cu o cotă de încredere de 24.7 % în luna iulie şi a pierdut constant până în octombrie, când a ajuns la doar 18%. La penultimul sondaj IMAS, prezentat în urmă cu o lună, Tudose avea un grad al încrederii de 23,2%. Preşedintele Klaus Iohannis pierde şi el câteva procente: de la 41.7% la 39.7%.

PSD, puţin sub 40%

De cealaltă parte, PSD rămâne însă constant în ceea ce priveşte intenţia de vot, adică la 39%. Liberalii însă pierd aproape două procente într-o singură lună, de la 30,9% ajung la 29.3%. Partidul pe trend crescător e ALDE, ajungând la 10,2%, după ce luna trecută avea o intenţie de 8,1%. În schimb,la USR continuă scăderea, de la aproape 7% la doar 5,5%.

Datele prezentate de IMAS fac parte din ROmnibus, studiu realizat lunar pe un eşantion de 1.000 de persoane, prin metoda CATI, cu o marjă de eroare de +/-3%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite