SONDAJ Dacian Cioloş intră direct pe podium în topul încrederii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dâncu au fost pentru prima dată măsuraţi în Barometrul INSCOP Research în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în personalităţi. Primul ocupă locul al treilea, celălalt e pe poziţia a noua.

Klaus Iohannis se menţine în continuare pe prima poziţie în topul încrederii în personalităţile publice, 59,8% din respondenţi afirmând că au încredere multă şi foarte multă în preşedintele României (faţă de 58,6% în luna septembrie).

Şeful statului este urmat în clasament de Mugur Isărescu cu 40,4%, încredere multă şi foarte multă (faţă de 41,6% în septembrie).

Măsurat pentru prima dată în sondajele INSCOP Research, premierul Dacian Cioloş se situează pe poziţia a treia cu 32,6% încredere multă şi foarte multă.

Pe locul al patrulea se află George Maior, cu 29,8% încredere multă şi foarte multă (faţă de 29,7% în septembrie). Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu se află pe poziţia a cincea, cu 21,8% încredere multă şi foarte multă (faţă de 20,3% în septembrie).

Pe poziţia a şasea se situează Călin Popescu Tăriceanu, cu 21,4% încredere multă şi foarte multă (faţă de 18,4% în septembrie).

image

Victor Ponta se află pe poziţia a şaptea cu 20,2% încredere multă şi foarte multă, în scădere de la 22,8% în septembrie, ca urmare a demisiei din fruntea guvernului şi a relativului con de umbră în care a intrat de la acel moment.

Victor Ponta este urmat de Alina Gorghiu cu 18,6% (faţă de 16,8% în septembrie), Vasile Dâncu cu 17,3%, Traian Băsescu cu 16,3% (faţă de 15,5% în septembrie), Cătălin Predoiu cu 16% (faţă de 15,8% în septembrie), Liviu Dragnea cu 14,1% (faţă de 16% în septembrie), Mircea Geoană cu 13,3% (faţă de 15,6% în septembrie), Vasile Blaga cu 12,2% (faţă de 13,2% în septembrie) şi Monica Macovei cu 12,2% (faţă de 12,8% în septembrie).

Topul încrederii este încheiat de Sorin Oprescu cu 9,8% (faţă de 13,9% în septembrie), Gabriel Oprea cu 8,9% (faţă de 21,7% în septembrie), Kelemen Hunor cu 5,5% (faţă de 4,1% în septembrie) şi Laszlo Tokes cu 4,3% (faţă de 3,2% în septembrie). 

Datele tehnice ale sondajului

Sondajul „Barometrul de opinie publică - Adevărul despre România“ a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“. Sondajul a fost realizat în perioada 26 noiembrie -2 decembrie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.071 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 89 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite