Sondaj CURS. Cum văd românii Opoziţia: cel mai activ partid şi cel mai activ lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj al Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) privind implicarea Opoziţiei în viaţa politică arată ce partid şi ce lider este văzut de români ca fiind cel mai activ.

Potrivit cercetării sociologice, PNL este cel mai activ partid de opoziţie, iar Victor Ponta este cel mai activ lider al opoziţiei.

La întrebarea „În opinia dvs., care credeţi că este cel mai activ partid de opoziţie?", românii răspund în felul următor:

PNL - 31%

Pro România - 17%

USR - 11%

PMP - 8%

RO+ - 5%

Partidul Realitatea - 1%

Alt partid - 2%

Nu ştiu/ Nu răspund - 25%

Imagine indisponibilă

La întrebarea "În opinia dvs., care credeţi că este cel mai activ lider al opoziţiei?", răspunsurile arată în felul următor:

Victor Ponta - 24%

Traian Băsescu - 16%

Ludovic Orban - 13%

Dacian Cioloş - 6%

Dan Barna - 5%

Raluca Turcan - 5%

Alina Gorghiu - 3%

Eugen Tomac - 1%

Altcineva - 2%

Nu ştiu/ Nu răspund - 25%

Imagine indisponibilă

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievaţi. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfăşurat pe un eşantion naţional de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcţie de vârstă, la un nivel de încredere de 95%, potrivit stiripesurse.ro

Un sondaj recent realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) şi obţinut de Adevărul arată că aproape 70% din români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat. Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncredere. 

Cum stau Iohannis, Dragnea şi Dăncilă la încredere

Sondaj CURS. Cât ar obţine PSD şi PNL dacă mâine ar fi alegeri

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite