Mircea Geoană, al doilea independent pentru prezidenţiale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Mircea Geaonă FOTO Marian Iliescu
Senatorul PSD Mircea Geaonă FOTO Marian Iliescu

Senatorul PSD Mircea Geoană se pregăteşte să candideze pentru Cotroceni din postura de independent, potrivit site-ului stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, Mircea Geoană va fi consiliat de Adrian Thies, cel care a mai lucrat în campania electorală a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei. Geoană ar fi al doilea politician care îşi anunţă candidatura ca independent, după Viorel Cataramă.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, senatorul PSD Mircea Geoană ar obţine 40% din sufragii, clasându-se pe primul loc. Un sondaj realizat de CURS, citat de stiripesurse.ro, arată că fostul şef al PSD l-ar bate în turul II pe candidatul PNL-PDL, Klaus Iohannis. Nu doar atât – sondajul arată că Mircea Geoană este indicat ca cel mai posibil premier dacă Victor Ponta ajunge la Cotroceni şi se bucură de asemenea de un capital de încredere impresionant – 33% (dar în urma actualului premier şi al liderului PNL). Sondajul a fost comandat de Fundaţia România Noastră, înfiinţată chiar de Mircea Geoană.

Mircea Geoană urmează să fie ajutat de o echipă de consultanţi condusă de Adrian Thies (care a mai lucrat în timp pentru Sorin Oprescu, şeful campaniei pentru câştigarea primului mandat la Primăria Capitalei, pentru Traian Băsescu, dar şi pentru Ion Iliescu.

Mircea Geoană declara în urmă cu o lună că lista prezidenţiabililor social-democraţi a devenit foarte scurtă. Mai exact, cuprinde două nume: al său şi cel al premierului Victor Ponta.

„Sunt oameni din partid care îl împing pe Victor Ponta să candideze la prezidenţiale , în speranţa că o să ocupe locul de premier sau şef la PSD. Lăsaţi-l pe Victor Ponta să aleagă ce e mai bine pentru el, că e un om suficient de matur“, a mai spus Mircea Geoană. Apoi, senatorul PSD i-a transmis, voalat, lui Ponta că ar trebui să-şi păstreze fotoliul de la Palatul Victoria. „Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu“, a adăugat Geoană.

Ponta: Candidez dacă vreau

Victor Ponta admitea atunci că există o şansă ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD, însă totul depinde de propria dorinţă. „Într-adevăr, domnul Geoană este unul dintre cei care pot fi candidaţi. Candidez dacă vreau eu şi dacă mă simt în stare. Va decide Congresul“, spunea Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite