Sondaj CSOP: Ponta, lider la încredere. Antonescu a ajuns umăr la umăr cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezidenţiabilul Crin Antonescu scade în ochii votanţilor
Prezidenţiabilul Crin Antonescu scade în ochii votanţilor

Premierul Victor Ponta este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, arată un sondaj CSOP realizat la comanda PDL. Cu un procent de 29%, Ponta l-a devansat chiar şi pe Mugur Isărescu, indicat de 27% din respondenţi. Crin Antonescu pierde tot mai mult teren, liberalul ajungând la numai 17% încredere, procent identic cu cel al preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta este pe primul loc la capitolul încredere în personalităţile politice. Cu 29%, Ponta i-a luat faţa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a fost preferat de 27% din români. Podiumul este completat de Sorin Oprescu, primarul Capitalei fiind indicat de 22% din respondenţi, însă sondajul a fost realizat înainte ca scandalul câinilor maidanezi să izbucnească.

Crin Antonescu, candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale, scade tot mai mult în ochii românilor. Liberalul a ajuns la o cotă de numai 17% şi merge umăr la umăr cu preşedintele Traian Băsescu.

Dintre liderii de dreapta, cel mai bine cotat este preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, cu 16% în topul încrederii. Pe locurile urmîtoare vin democrat-liberalii Vasile Blaga şi Emil Boc, ambii cu un procent de 14%.

USL, 58%, PDL, 18%

Coaliţia de guvernare se bucură în continuare de încrederea populaţiei, USL fiind cotată la 58% intenţie de vot. Într-o uşoară creştere se află PDL, care a atins pragul de 18%, însă democrat liberalii sunt, totuşi, la o distanţă considerabilă faţă de USL. După închiderea OTV, PPDD se află în cădere liberă. Partidul patronat de Dan Diaconescu a ajuns la numai 6%, după ce, la alegerile parlamentare din decembrie 2012 reuşea să smulgă voturile a 15% din români.

Un procent de 6% înregistrează şi UDMR, în timp ce Mişcarea Populară se află încă în marja de eroare, cu un procent de 3%. Topul este închis de Forţa Civică, partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu fiind cotat la numai 2%, semn că imaginea lui MRU nu funcţionează ca locomotivă pentru partid.

Sondajul de opinie publică a fost realizat la cererea PDL pe un eşantion de 1.082 persoane, în perioada 24 august-1 septembrie, marja de eroare fiind de  ±3,0% .


Citeşte şi:

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Isărescu şi Ponta sunt consideraţi de români cei mai potriviţi pentru Cotroceni

Potrivit barometrului „Adevărul despre România“, guvernatorul BNR şi prim-ministrul sunt preferaţi pentru a candida la fotoliul de preşedinte al României.

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Klaus Iohannis îi suflă în ceafă lui Crin Antonescu

Sondaj INSCOP. Din primii zece oameni politici măsuraţi în topul încrederii, şapte sunt asociaţi USL, direct sau indirect.

INFOGRAFIE Monarhia câştigă teren în România. Rezultatul surpriză al unui sondaj din seria „Adevărul despre România“

Opţiunea pentru monarhie este pe locul al doilea în topul preferinţelor românilor, după cea pentru republică prezidenţială.

Adevărul despre România: PSD, aproape să guverneze singur

Dacă alegerile ar fi duminică, alianţa PSD-UNPR ar câştiga 40% din voturi, fiind cu precădere opţiunea votanţilor din mediul rural, de peste 50 de ani, urmată de PNL–PC cu 23,5%

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Victor Ponta l-ar învinge pe Crin Antonescu la prezidenţiale

Potrivit Inscop, care a testat o serie de ipoteze pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta ar fi favorit în toate combinaţiile, dacă ar candida şi dacă alegerile ar avea loc duminică.

INFOGRAFIE Adevărul despre România: Mugur Isărescu şi Victor Ponta, primii în topul încrederii românilor

Sondaj Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu împart locul trei în topul încrederii româilor, potrivit Inscop. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, rezistă pe primul loc în topul încrederii românilor, cu 48%, potrivit Barometrului de opinie „Adevărul despre România“, realizat de Inscop Research, la comanda ziarului „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite