SONDAJ CSCI. Patronii şi Primăria, principalii vinovaţi pentru tragedia din Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre români cred că patronii clubului şi Primăria locală poartă cea mai mare vină pentru tragedia de la Colecitv, în urma căreia au murit 32 de oameni şi alţi zeci sunt în stare gravă.

Cei mai mulţi dintre respondenţi, în procent de 38%, cred că cei trei patroni ai clublui Colectiv poartă cea mai mare responsabilitate pentru incendiul produs în urmă cu o săptămână în Bucureşti, în timp ce 35% consideră vinovată Primăria Capitalei, potrivit unui studiu CSCI.

Alţi 12% cred că responsabilă este clasa politică în ansamblu pentru că nu s-au creat reguli mai sigure în ultimii 25 de ani. Doar 7% găsesc că Guvernul este vinovat. Tot un procent de 7% au menţionat şi reprezentanţii trupei muzicale, pentru că au organizat un spectacol cu artificii în sală. CSCI este coordonat de către Dan Sultănescu, consilierul fostului premier Victor Ponta.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în urma incendiului în care au murit 32 de persoane şi au fost rănite peste 100. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost adus cu mandat în această seară la DNA, existând posibilitatea să fie reţinut.

Premierul Victor Ponta a demisionat din funcţia de premier, trăgând după el întreg Guvernul. Vicepremierul Gabriel Oprea a renunţat abia în această seară la funcţia de vicepremier şi ministru de Interne. Demiterea Guvernului nu a calmat spiritele în stradă, zeci de mii de oameni continuând să iasă în stradă pentru schimbarea întregii clase politice.

CSCI

imagine
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite