SONDAJ CSCI Antonescu, vinovat pentru criza din USL şi pentru eventuala destrămare a alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj CSCI arată ca populaţia României îl vede pe liderul PNL Crin Antonescu ca fiind principalul vinovat de ruperea USL şi de accentuarea crizei din interiorul alianţei.

La întrebarea „Cine credeţi că este vinovat pentru perpetuarea crizei actuale din USL, 35% dintre respondenţi au spus Crin Antonescu. Numai 14% îl văd pe premierul Victor Ponta responsabil pentru conflictele din alianţă.

Într-un procent şi mai mare, de 42%, cetăţenii îl găsesc  vinovat, în cazul în care USL se va rupe?", pe Crin Antonescu. Doar 18% au răspuns cu Victor Ponta şi 29% cu ambii. De asemenea, Victor Ponta este privit ca un susţinător al programului USL de 41%. La aceeaşi întrebare, Crin Antonescu a abţinut un scor de numai 14%.

Că USL este într-un impas nu mai există niciun dubiu. 77% diintre respondenţi apreciază relaţiile din USL ca fiind tensionate.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-18 februarie pe un eşantion de 950 de persoane pe baza de interviu folosind metoda CATI pe un eşantion multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi recensământul populaţiei 2002. Eroare tolerată 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

image
image
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite