Sondaj: Alianţa PSD-UNPR-PC ar putea obţine jumătate din mandatele României în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa PSD-UNPR-PC ar putea obţine jumătate din mandatele României pentru Parlamentul European, arată o cercetare sociologică realizată de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), potrivit RomâniaTV.

Conform unui sondaj realizat de CSCI în perioada 23-26 aprilie, alianţa PSD-UNPR-PC ar putea beneficia de un avantaj considerabil la alegerile europarlamentare din 25 mai, reuşind să obţină 42% din voturi.

De asemenea, potrivit sondajului, Partidul Naţional Liberal (PNL) ar putea obţine 15%, Partidul Democrat-Liberal (10%), Partidul Mişcarea Populară (9%), UDMR (6%), Mircea Diaconu (4%), PPDD (3%), iar alţii - 11%.

Simularea realizată de CSCI arată că la distribuirea mandatelor, dintr-un total de 32 care revin României, 16 ar putea merge la alianţa PSD-UNPR-PC, 6 la PNL, 4 la PDL, 3 la PMP, 2 la UDMR, iar ultimul mandat i-ar putea reveni lui Mircea Diaconu, candidat independent.

Cercetarea sociologică realizată de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) a fost realizată prin metoda CATI, pe un eşantion de 1.100 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de ±3%.

Tot în cadrul aceluiaşi sondaj CSCI, publicat astăzi, se notează că pe primul loc în topul încrederii se află Sorin Oprescu (39%), urmat de Victor Ponta şi Klaus Johannis (38%), apoi de Călin Popescu Tăriceanu (36%), Mihai Răzvan Ungureanu (22%), Crin Antonescu (16%) şi Elena Udrea (15%).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite