Soluţia radicală pentru Parlament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici o justificare, nici o bună intenţie, nici o explicaţie politică nu poate susţine spectacolul jalnic din Parlamentul devenit o ruşine naţională, unde majoritatea aleşilor îşi fac de cap ca pe propria moşie. Pare că Legislativul a fost luat pe persoană fizică de un partid sau altul, sub pretextul că majoritatea votantă a cetăţenilor justifică prezenţa la putere a aleşilor actuali. Şi ţara parcă a fost luată pe persoană fizică!

Circul din plenul Parlamentului, din ajunul lui Moş Nicolae, ne arată încă odată, nivelul jalnic al multora dintre aleşii poporului. Popor care a văzut în direct, la televizor, cum înţeleg să îşi facă treaba  cei pe care i-au ales să îi reprezinte. Spectacolul ca la uşa cortului, a fost dat de parlamentarii plătiţi cu bani mulţi din bugetul public, cu favoruri, cu pensii speciale, în timp ce majoritatea populaţiei se zbate în sărăcie, într-o iarnă care se anunţă extrem de grea pentru cetăţenii de rând.

Dispreţuit, umilit, batjocorit, ignorat poporul român este invocat de către aleşii săi doar atunci când aceştia au interese directe şi se folosesc de numele poporului pentru a şi le concretiza. Cea mai mare atenţie acordată de către politicieni poporului este atunci când îi doresc cu ardoare votul şi îl mint, îi promit câte în lună şi stele, numai ca să primească ştampila aleşilor, vot care-i fac ulterior mai presus de toate.

Sloganul „Poporul suveran!“ este o frecţie la un picior de lemn, desuetă, depăşită de mult timp. A murit! Acum, aleşii neamului românesc au lansat propriul slogan din înaltul scaunelor parlamentare, dovedind şi afişând o „inteligenţă“ proprie vremurilor pe care le trăim, „Mai lăsaţi-ne cu poporul!“ Noul slogan aruncat din cel mai înalt for democratic al României, Parlamentul, arată clar cine face legile în această ţară, fiind acompaniat de alt slogan la modă, lansat de la aceeaşi tribună, “Pentru că putem!“

Nici o justificare, nici o bună intenţie, nici o explicaţie politică nu poate susţine spectacolul jalnic din Parlamentul devenit o ruşine naţională, unde majoritatea aleşilor îşi fac de cap ca pe propria moşie. Pare că Legislativul a fost luat pe persoană fizică de un partid sau altul, sub pretextul că majoritatea votantă a cetăţenilor justifică prezenţa la putere a aleşilor actuali. Şi ţara parcă a fost luată pe persoană fizică!

Din păcate, aceeaşi majoritate electorală se complace în a fi umilită şi batjocorită de proprii aleşi, fără să le ceară socoteală acestora. Poporul ar trebui să se ridice din noroiul în care îl tăvălesc parlamentarii şi să dea curs noului slogan, „Mai lăsaţi-ne cu poporul!“, şi să îi lase pe aleşi, dar să îi lase să lucreze conform atribuţiilor pentru care au fost trimişi în Parlament. Adică, să îi oblige, să pună presiune pe ei, să le pună sula în coaste, să îi determine pe proprii aleşi să-şi facă treaba. Să lucreze cu adevărat pentru popor!

La astfel de spectacole de uşa cortului, poporul ar trebui să răspundă cum se cuvine, nu să accepte de bunăvoie batjocorirea şi umilinţa, ci să se ridice împotriva parlamentarilor care-l nesocotesc. Astfel, în faţa circului politic, cetăţenii ar trebui să înconjoare Parlamentul, să nu-i mai lase pe aleşii să-şi bată joc, ci să îi pună la lucru. Să-i ţină prizonieri pe aleşi, să-i ameninţe şi să-i forţeze să ţină cont de voinţa poporului. Să-i oblige să-şi pună toată energia şi inteligenţa pe care le au pentru a face legi în favoare poporului. Nu a lor personal sau a diferitelor găşti de interese.

Ce ar fi ca poporul să-i ţină pe aleşi sub asediu pe toată durata sărbătorilor de iarnă? Să-i pună la muncă! În loc de lăfăială pe banii publici, în dispreţul total dovedit faţă de cetăţeni, aleşii să fie obligaţi să devină responsabili şi să-şi justifice orice acţiune şi bănuţ primit pentru funcţiile şi demnităţile în care au fost urcaţi. Cei care nu pot, nu îi duce capul sau nu vor să se pună în slujba interesului public, al cetăţenilor şi al ţării, să-şi dea demisia. Parlamentarii nemernici trebuie să muncească, să fie responsabili sau să plece acasă dacă nu sunt în stare să-şi facă treaba!

Ţara asta nu mai poate fi lăsată nici un minut pe mâna unor aleşi ticăloşi. De ce să-i mai plătim degeaba, de ce să-i lăsăm să-şi facă de cap pe banii publici, de ce să-i mai lăsăm să facă legi strâmbe? De ce să-i mai lăsăm să creadă că pot face orice, că o ţară întreagă este la cheremul lor? Să-i facem să dea socoteală sau să plece din Parlament şi să dea înapoi şi toţi banii pe care i-au primit nemeritat.

Altfel, se pare că nu e mai poate! În situaţia, circul, bătaia de joc pe faţă la care sau ajuns, până la următoarele alegeri, cred că presiunea pe aleşi este singura soluţie să-i determine să-şi facă treaba! Poporul trebuie să-i pună la zid pe parlamentarii nemernici, care cred că pot face orice vor de capul lor şi în interesul lor.

Cum s-ar transforma aleşii românilor dacă ar fi ţinuţi o lună prizonieri în Parlament, puşi la treabă cu adevărat şi hrăniţi doar cu apă şi pâine? Ar mai ţipa ei cu putere „Mai lăsaţi-ne cu poporul!“?

Dar, oare, ar avea curaj poporul român să le dea o lecţie parlamentarilor nemernici sau ar suporta în continuare batjocura şi, la următorul scrutin electoral, i-ar alege din nou pe aceeaşi ticăloşi sau pe alţii asemenea lor în fruntea ţării

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite