Solicit MAE să-l declare pe Viktor Orban persona non grata

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban şi-a programat pentru sâmbătă o declaraţie incendiară la Băile Tuşnad
Viktor Orban şi-a programat pentru sâmbătă o declaraţie incendiară la Băile Tuşnad

Solicit MAE să aibă curajul şi determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata şi să-i interzică astfel accesul pe teritoriul României. Un motiv suficient în acest sens îl reprezintă ascunderea şi protejarea de către Guvernul de la Budapesta a infractorului urmărit internaţional Marko Attila.

În plus, Viktor Orban doreşte să ţină un discurs sâmbătă la Tabăra de Vară de la Băile Tuşnad, iar România are şi datoria, şi dreptul să refuze să fie scena declaraţiilor inflamatorii ale unui premier care nu respectă nici justiţia, nici suveranitatea statului român.

MAE mai are şi altă posibilitate de a-l opri pe Viktor Orban să intre în România. Poate să ia exemplul Slovaciei care, în 2009, prin Ministerul Afacerilor Externe, i-a transmis o notă verbală ambasadorului Ungariei în Republica Slovacă prin care i se interzicea preşedintelui Ungariei să intre pe teritoriul slovac. Respectiva notă justifica interdicţia prin Directiva 2004/381 privind libera circulaţie în Uniunea Europeană. Ulterior, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg i-a dat dreptate Slovaciei, considerând că avea dreptul să îi impună această interdicţie preşedintelui Ungariei.

În acelaşi spirit al recuperării demnităţii statului român în condiţiile în care autorităţile nu iau nicio măsură pentru a-l aduce în ţară pe Marko Attila, am lansat şi un apel pentru boicotarea celei mai mari companii din Ungaria, MOL, până în momentul în care Guvernul de la Budapesta îl va preda pe Marko Attila justiţiei din România. Iată textul apelului:

Boicotaţi benzinăriile MOL!

Vă îndemn ca, de astăzi, să boicotaţi benzinăriile MOL, compania maghiară prezentă pe teritoriul României, pentru ca banii voştri să nu mai alimenteze statul ungar, cel mai mare acţionar al acestei companii.

Banii românilor nu mai trebuie să sprijine un stat infractor, adăpost al infractorilor urmăriţi internaţional precum fostul deputat Marko Attila, pe care Guvernul de la Budapesta îl ascunde în Ungaria în dispreţul total al legilor statului român.

Prin ascunderea lui Marko Attila şi prin refuzul de a-l preda autorităţilor române pentru a răspunde în faţa justiţiei, statul ungar a arătat că nu recunoaşte suveranitatea României. Este timpul ca nici noi să nu mai recunoaştem dreptul Ungariei de a face bani în România! Pentru acest lucru nu e nevoie de legi şi nu e nevoie de autorităţi, pentru că am văzut că reprezentanţii României nu sunt capabili să îl aducă pe Marko Attila în faţa justiţiei.

Pentru a pedepsi Ungaria este nevoie doar de bunăvoinţa voastră de a-i administra acestui stat aflat în plină ilegalitate o lecţie pe care să o ţină minte. Boicotaţi benzinăriile MOL şi statul ungar va avea de suferit. Dacă liderii politici din Ungaria îl protejează pe Marko Attila, să plătească şi preţul, să vedem dacă le convine!

Este datoria noastră de români să ne apărăm ţara atunci când reprezentanţii statului nostru se dovedesc laşi şi incompetenţi, ca de atâtea ori. Veniţi să facem noi ceea ce nici MAE, nici Guvernul, nici Preşedinţia României nu au fost în stare să îndeplinească. Haideţi să-i dăm Guvernului Viktor Orban o lecţie pentru nesimţirea de care dă dovadă!

Boicotaţi benzinăriile MOL până când Ungaria îl predă pe Marko Attila!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite