Soarta parlamentarilor Isăilă şi Popescu, decisă în Parlament săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Marius Isăilă va fi audiat, luni, de Comisia juridică în cadrul căreia se va discuta raportul referitor la cererea DNA de arestare preventivă a acestuia. În acelaşi timp, comisia de la Camera Deputaţilor este aşteptată să prezinte un raport similar în cazul lui Florin Popescu, acuzat de luare de mită.

Săptămâna viitoare, Comisia juridică a Senatului urmează să adopte raportul în cazul lui Marius Isăilă, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă. Raportul trebuie depus cel mai târziu marţi, iar comisia este obligată să propună încuviinţarea sau respingerea cererii de arestare preventivă.

Potrivit referatului DNA, senatorul social-democrat Marius Isăilă îşi învăţa consilierul cum să ascundă o mită de 20.000 de euro primită de acesta în numele parlamentarului, în spatele unui contract fictiv. Conform aceleiaşi surse, consilierul primise o sumă de bani, în numele lui Isăilă, urmând ca senatorul PSD să intervină în numirile de la Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF.

Nu sunt droguri

La rândul lui, deputatul Florin Popescu va afla, săptămâna viitoare, decizia parlamentarilor din Comisia juridică a Camerei. Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului a ajuns joi la Camera Deputaţilor, după ce a fost transmisă de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Popescu este acuzat că ar fi cerut, în campania electorală din 2012., aproximativ 70 de tone de pui de la administratorul unei firme.

El a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii îl acuză de fapte de corupţie, respectiv de luare de mită, însă a precizat că produsele agricole  „oricum, nu sunt droguri“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite