Soarta lui Dragnea în PSD va fi decisă miercuri. Ponta: „Nu a fost nimeni de acord cu demisia“. Pe cine a propus Dragnea pentru Ministerul Dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta şi Dragnea au candidat în tandem pentru codncuerea PSD FOTO Mediafax
Ponta şi Dragnea au candidat în tandem pentru codncuerea PSD FOTO Mediafax

Biroului Permanent Naţional al PSD, în care urma să se decidă soarta lui Liviu Dragnea în partid, nu s-a mai reunit azi. În schimb, social-democraţii au anunţat că vor tranşa subiectul miercuri, de la ora 16.00, în şedinţa Comitetului Executiv, for superior BPN-ului. Ponta a anunţat deja că liderii PSD nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea.

UPDATE Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul PSD: "Mi-am depus mandatul în faţa BPN, toţi au respins această decizie. Au decis să meargă la Comitetul Executiv Naţional. Sunt mesaje pe care le-am primit din toată ţara. Sunt om decis, dar toate aceste mesaje m-au pus pe gânduri", a spus Liviu Dragnea. 

UPDATE Potrivit unor surse din interiorul PSD, Rovana Plumb este cea care îl va înlocui, într-o primă fază din postura de interimar,  pe Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării. "Susţin pe cineva. Am vorbit şi cu Corina Creţu şi are susţinerea mea şi a Corinei Creţu", a spus Liviu Dragnea dspre succesorul său în fruntea ministerului. Prietenia dintre Rovana Plumb şi Corina Creţu este de notorietate.

Cum a decurs întâlnirea

După aproape două ore de discuţii într-un Birou Permanent Naţional mai restrâns, doar cu vicepreşedinţii PSD, în timp ce ceilalţi colegi aşteptau într-o altă sală, Victor Ponta a anunţat că soarta lui Liviu Dragnea în partid va fi decisă în cadrul Comitetului Executiv al PSD, convocat pentru miercuri. "Ne-au anunţat că nu se mai ţine şedinţa BPN", a spus unul dintre social-democraţi care nu a participat la şedinţa liderilor de vârf din PSD. 

"Pot să vă spun un singur lucru. Am avut o discuţie cu colegii mei din BPN, absolut toţi nu au fost de acord cu demisia domnului Dragnea şi atunci mergem miercuri şi ne întâlnim în forul mai mare, în comitetul executiv. Este sancţionat tot PSD, cei de la PNL s-au fofilat în stilul lor şi nu mai spun nimic de Băsescu. Doar nu l-a suspendat Dragnea singur pe Basescu. Domnul Dragnea şi-a prezentat demisia", a spus Ponta, la plecarea din sediul PSD. 

Şi Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a sărit, din nou, în apărarea lui Liviu Dragnea, precizând că rezoluţia adoptată în Consiliul Naţional al PSD, care prevede sancţiuni pentru membrii PSD care au probleme cu legea, se referă doar la fapte de corupţie, iar Liviu Dragnea nu se încadrează în această speţă. "Nu a facut niciun fel de infracţiune. I-am spus cu toţii lui Liviu Dragnea că nu suntem de acord cu demisia. Nu există o alta variantă de susţinere. Liviu Dragnea a vorbit public despre acest lucru, nici nu a apucat sa vorbeasca până la sfârşitul şedintei", a spus şi Olguţa Vasilescu. 

Din partid se pleacă mai greu

În urma sentinţei de condamnare la un an cu suspendare în  dosarul „Referendumul“,, Liviu Dragnea şi-a anunţat, ferm, demisia din Guvern, însă a fentat plecarea din partid. „Luni îmi voi depune mandatul pe masa Biroului Permanent“, a spus Dragnea. Aceste cuvinte reprezintă definiţia laşităţii. Dragnea şi-a îmbrăcat demisia în forma depunerii mandatului, ceea ce înseamnă că partidul va decide dacă îl lasă sau nu să plece.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că funcţia deţinută de Dragnea în partid va fi anunţată luni, după o şedinţă a conducerii PSD. „Luni trebuie să le spunem colegilor din PSD ce-am făcut împreună şi ce urmează să facem. Noi am fost aleşi împreună. Luni, după şedinţa BPN vă vom anunţa decizia“, a spus Ponta.

Luni, la şedinţa conducerii PSD, Liviu Dragnea va veni în faţa partidului şi îşi va prezenta mandatul de preşedinte executiv al PSD. „Înseamnă că Liviu Dragnea se pune la dispoziţia partidului. Conducerea partidului îi poate accepta sau îi poate refuza demisia, însă, la cum îl ştiu de orgolios pe Liviu Dagnea, va demisiona, indiferent de ce va spune partidul“, ne-a declarat un social-democrat din BirouL Permanent Naţional, forul care asigură conducerea partidului.

Iar partidul a oferit deja calea de urmat. „Liviu Dragnea a demonstrat cu prisosinţă că iubeşte şi că îi este devotat Partidului Social Democrat, căruia i-a dedicat zile şi nopţi atât în campanie, cât şi în mod obişnuit. L-am cunoscut pe domnul Dragnea pe vremea când eram jurnalist, însă de adevărata sa capacitate de muncă mi-am dat seama abia atunci când am lucrat cot la cot cu domnia sa, într-o perioadă extrem de tensionată, aşa cum sunt campaniile electorale“, a spus Gabriela Firea, uşor sentimentală. 

În plus, liderii social-democraţi din mai multe judeţe i-au cerut lui  Victor Ponta să refuze demisia lui Liviu Dragnea. Claudiu Manda (PSD Dolj), Ioan Mang (PSD Bihor), Gabriel Zetea (PSD Maramureş) şi Paul Stănescu (PSD Olt) au susţinut că sentinţa în cazul lui Dragnea este un atac la adresa democraţiei, iar partidul are nevoie de preşedintele său executiv pentru viitoarele bătălii electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite