Singurătatea candidatului de cursă scurtă. Cum explică distanţarea de Munteanu candidaţii PNL de la Sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu nu prea are susţinerea candidaţilor PNL
Marian Munteanu nu prea are susţinerea candidaţilor PNL

Candidaţii PNL pentru sectoarele bucureştene iau distanţă faţă de Marian Munteanu, candidatul pentru Primăria Capitalei, pe motiv că nu vor să se asocieze cu o persoană ce o persoană ce afişează un discurs controversat, cu tentă naţionalistă. Pe de altă parte, între candidaţii PNL s-a strecurat nesiguranţa că Marian Munteanu nu va fi menţinut de partid până la finalul campaniei.

Marian Munteanu, candidatul PNL pntru Primăria Capitalei, spunea, luni-seară, într-un interviu, că depunerea candidaturii sale, stabilită pentru azi, va avea loc într-un cadru festiv, unde colegii îşi vor manifesta suportul deplin pentru el. Realitatatea lui Muntean diferă de cea a candidaţilor de la sectoare. Surse politice din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că sprijinul venit de la candidaţii de sectoare pentru Marian Munteanu se încearcă a fi cât mai mic. Vor fi prezenţi la depunerea oficială a candidaturii, dar apoi va începe distanţarea de acesta. Motivul? Le e frică să nu-şi piardă electoratul fidel din cauza discursului naţionalist susţinut de Marian Munteanu. „În ultimele zile a mai schimbat discursul. A mai renunţat la «popor» şi la expresii ca «destinul românilor» sau alte feluri de destin. Îşi revine, dar nu ştii când are vreo ieşire“, a declarat unul dintre candidaţii PNL la Sectoare, pentru „Adevărul“.

„Mai bine campanii diferite“
Potrivit unor surse liberale, tendinţa generală a candidaţilor la sectoarele bucureştene este de a-l lăsa pe Munteanu să-şi facă cum vrea campania, iar ei, la rândul lor, să fie lăsaţi în pace. „Cred că ceea ce s-a întâmplat de curând cu Ludovic Orban, candidatul pentru Primăria Generală, ne-a învăţat că e mai bine să avem campanii diferite. E vorba de tipul de personalitate al fiecăruia, de viziune. Oricum, nu putem înghesui şapte persoane într-un afiş mic. Eu cred că trebuie să avem campanii separate, pentru că avem electorat şi strategii diferite“, a declarat pentru „Adevărul“ Ovidiu Raeţchi, candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 5, deşi, când Ludovic Orban era candidatul oficial al PNL la Capitală, încăpeau şapte liberali pe panou. Într-un interviu acordat unui site de ştiri, Raeţchi a avut o delimitare şi mai clară faţă de Munteanu. „L-am auzit pe Marian Munteanu spunând că nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu ştiu sigur că a fost criminal. Se ştie cine e victima, au fost martori“, a declarat Raeţchi. 

”Ovidiu Raeţchi n-a transmis partidului intenţia sa, dar noi nu impunem nimănui stategia şi planul efectiv de campanie. Noi am ales omul, viziunea. Candidatul şi echipa lui îşi construiesc campania. Din declaraţiile lui desprind ideea că îşi doreşte a separa puţin abordarea şi stategia electorală şi s-o adapteze specificului sectorului 5”, a comentat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. 

„O să fiu doar eu pe afişe“
Pus să comenteze modul cum se va prezenta în campanie, alături sau nu de Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat: „Dacă voi fi invitat la evenimentele acestuia, voi merge. De asemenea, dacă acţiunile mele se vor plia pe candidatul Marian Munteanu, atunci îl invit şi eu în Sectorul 6. Rămâne de văzut. Până nu îşi definitivează programul, să-şi cristalizeze planul pentru Capitală, nu are rost să-l invit în sector. Nu ar şti ce să le răspundă cetăţenilor“, a declarat deputatul Răzvan Mironescu pentru „Adevărul“. Întrebat despre afişe, Mironescu a precizat că nu va opta pentru apariţia sa alături de Munteanu. „Nu, nu mai e timp să facem altele (n.r.-după cele în care toţi candidaţii de sectoare apăreau alăturid de Orban). O să fiu doar eu şi cred că fiecare va avea un afişaj asemănător“, a punctat Mironescu.

Un ton sarcastic a avut candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. Întrebat dacă va participa la acţiunile electorale ale candidatului pentru Primăria Generală, Popescu a subliniat că situaţia este oarecum inversă. „Problema se pune invers: dacă la acţiunie ale mele va participa şi dumnealui“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite