Hugo Chavez a murit! Singura legătură dintre Chavez şi România: o întrevedere cu Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În tumultoasa sa carieră, fostului preşedinte al Venezuelei, Hugo Chavez, s-a intersectat, pentru o singură dată, şi cu România. Se întâmpla în 21 martie 2002, când Chavez şi fostul preşedinte Ion Iliescu şi-au strans călduros mâinile, cu prilejul „Conferinţei Internaţionale ONU pentru finanţarea dezvoltării“, desfăşurată la Monterrey.

„Şefii celor doua state au discutat posibilităţile cooperarii între România şi Venezuela, mai ales în domeniile metalurgiei, petrochimiei, agriculturii, turismului, transportului, în acest sens urmând să vină în tara noastră o echipa de specialişti din Venezuela“, spune, sec, singurul comunicat rămas în urma întâlnirii oficiale dintre cei doi şefi de stat.

Totodată, Iliescu a discutat cu fostul lider de la Caracas chestiuni privind ajutorul oferit de organizaţiile internaţionale ţărilor în curs de dezvoltare.

„Preşedintele României, domnul Ion Iliescu şi domnul Hugo Chavez, Preşedintele Republicii Venezuela cu care a discutat despre problematica Conferinţei, menţionând necesitatea găsirii de soluţii macro-economice în paralel cu asigurarea echilibrului social. În cadrul întrevederii, a fost evidenţiată ideea că organismele internaţionale – Organizaţia Naţiunilor Unite, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Organizaţia Mondială a Comerţului – trebuie să reformuleze normele dezvoltării şi să ofere un sprijin mai activ şi concret ţărilor în curs de dezvoltare“, se mai arată în comunicat.

La summit-ul de la Monterrey au mai participat preşedintele Mexicului, Vicente Fox Jose, premierul Spaniei, Jose Maria Aznar şi preşedintele SUA, George Bush.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite