Victimizare la cote maxime. PSD acuză fraudarea alegerilor europarlamentare şi cere comisie de anchetă, deşi Guvernul PSD a organizat scrutinul din 26 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţat, miercuri, că în cadrul coaliţiei PSD-ALDE se discută despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informaţii  potrivit cărora votul ar fi fost fraudat. Singurii care au vorbit de fraudarea alegerilor au fost parlamentarii PSD, la Antena 3. Comisiile de anchetă erau marcă înregistrată a epocii Liviu Dragnea.

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim şi noi cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a spus  Mihai Fifor, miercuri, la Antena 3.

Social-democratul a adăugat că este necesar să fie verificat dacă au fost sau probleme în sensul unui vot corect la europarlamentare.

„Am discutat, şi probabil că vom avea ca temă în cadrul unei şedinţe de coaliţie şi ideea aceasta a înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai. Pentru că la urma urmei cred că este necesar ca toată lumea să ştie că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme, aceste probleme să poată fi evidenţiate”, a mai spus Fifor. 

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, la Antena 3, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.

Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite