Simonis: Cîţu îl sabotează pe Ciucă. Îşi doreşte fie să depună mandatul, fie să fie respins de Parlament. E nevoie de un Guvern cu o majoritate largă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis FOTO Facebook
Alfred Simonis FOTO Facebook

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, la Digi24, că, în opinia sa, premierul interimar Florin Cîţu îl sabotează pe premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Potrivit social-democratului, faptul că PNL nu flexibilizează mandatul de negociere cu celelalte partide parlamentare este o dovadă că preşedintele liberalilor nu îşi doreşte ca Nicolae Ciucă să reuşească formarea unei majorităţi.

„Faptul că premierul demis îl saboteaza pe premierul desemnat e ceva cert în acest moment. Daca USR îţi spune clar că nu voteaza un Guvern minoritar şi în acel moment partidul ramane cu acelaşi mandat, este foarte clar, Cîţu îşi doreşte ca Ciucă, fie să depună mandatul, fie să fie respins de Parlament”, a declarat Alfred Simonis, la Digi24. 

„Premierul desemnat s-a intalnit ieri doar cu USR. Nu putem sa susţinem sau nu pe cineva fără o discuţie clară în prealabil”, a  mai declarat Simonis. 

Potrivit social-democratului, „e nevoie de un Guvern cu o majoritate largă în Parlament”. "Nu putem să ne rugăm de ei să îi salvăm”, cu referire la modul în care liberalii gestionează negocierile.

Liderul deputaţilor PSD a mai declarat că, potrivit mandatului partidului său, PSD se va întâlni cu premierul desemnat, iar o decizie va fi luată în partid, în funcţie de propunerile făcute în cadrul negocierilor.

Simonis consideră că e „greu de anticipat un scenariu”, menţionând că „e mai puţin important cine are miniştri”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite