Simona Halep, decorată marţi de Iohannis la Cotroceni. „E un simbol al tinerei generaţii de sportivi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, varianta elegantă
Simona Halep, varianta elegantă

Preşedintele Klaus Iohannis îi va acorda Simonei Halep distincţia Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie a statului român. Ceremonia va avea loc marţi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele  Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare a Simonei Halep.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler sportivei Simona Halep“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Fosta mare jucatoare de tenis Tracy Austin a declarat că Simona ar trebui primită, la finalul carierei, în International Tennis Hall of Fame.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite