Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale

Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale

Simina Tănăsescu la CSM FOTO Eduard Enea

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale de către Simina Tănăsescu a avut loc la Palatul Cotroceni

Tănăsescu a fost numită printr-un decret al preşedintelui Klaus Iohannis, pentru un mandat de 9 ani, începând din 9 iunie.

„Vă doresc mult succes în această funcţie. Este important pentru noi”, i-a transmis preşedintele Iohannis Siminei Tănăsescu.

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu a fost numită judecător la Curtea Constituţională, în locul lui Petre Lăzăroiu, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Simina Tănăsescu a demisionat de la Cotroceni în 20 iunie 2018, în urma scandalului provocat de o discuţie avută cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu pe tema mandatului acestuia. Preşedinţia spunea la acel moment că nu a fost nicio presiune, dar că nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune în rândul opiniei publice. Plenul Curţii Constituţionale a decis sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu discuţia dintre Simina Tănăsescu şi Petre Lăzăroiu. 

Scandalul a izbucnit după ce judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a declarat că a avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundaţia VeDem Just îi cere preşedintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.

Lăzăroiu spunea că mandatul său este perfect legal şi că „se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze şi nici nu s-a simţit presat din partea acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: