Silaghi, după ce a intrat în vizorul DNA: „Am avut martori la întâlnirea cu Nelu Iordache. E răzbunare politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a vorbit, miercuri seara, despre solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa, care în opinia liberalului este o „răzbunare politică“.

Silaghi s-a disculpat, afirmând că  a avut doi martori la toate întâlnirile cu fostul şef Romstrade, Nelu Iordache.

„Îi mulţumesc doamnei Boagiu. M-a învăţat ca, în momentul în care primeşti o companie străină, să ai martori. Toate întâlnirile mele cu Nelu Iordache şi nu numai au avut cel puţin doi martori. Eram în campania electorală de alegeri locale, îl vedeam pentru prima dată şi a zis că vrea să ne cunoaştem. I-am zis că am treabă, după care mi-am continuat traseul de campanie şi am avut senzaţia că ar putea să aibă pretenţii asupra anumitor plăţi care nu se justificau.“,  a relatat liberalul prima întâlnire cu Iordache.

Ulterior, fostul şef de la Transporturi susţine că  a primit o scrisoare de la Comisia Europeană, în care erau semnalate suspiciuni de fraudă care l-ar fi vizat pe Nelu Iordache.

Din cauza tronsonului Nădlac-Arad s-au presuspendat fondurile europene. Traficul lucrărilor nu respecta ce era proiectat, erau mult în urmă şi s-a întâmplat cam cu toate contractele pe care Romstrade le-a avut cu CNADNR. Erau cinci contracte. Cel de la Nădlac-Arad valora o sută de milioane de euro, altă lucrare a fost câştigată prin licitaţie în 2011, o alta de 80 de milioane de lei atribuită în aprilie 2011, alt contract atribuit în 2011 şi un mic contract de întreţinere pe perioada de iarnă, câştigat în 2012.“, a explicat Ovidiu Silaghi, la Realitatea TV.

Rezilierea celor cinci contracte, potrivit liberalului, a avut un motiv clar: „nu respectau graficele“. Totuşi, Silaghi susţine că CNADNR  a propus rezilierea, iar el, ca ministru, nu ar fi avut dreptul de a rezilia contractele.

Totodată, Silaghi susţine că declaraţiile făcute de Nelu Iordache nu pot fi probate.

„Contractul s-a reziliat în 22.11.2012, îmi e greu să cred că nu ştia de rezilierea lui, mai ales că rezilierea este anunţată de un preaviz dat în data de 8 noiembrie firmei Romstrade şi el are tâmpenia să afirme că îmi dă bani în 22, la ora 23.00 – asta era ora la care a ajuns la mine- să mă premieze că i-am reziliat contractul? Şi apoi urmează o salbă lungă de rezilieri, ultima este în 05.12.2012.“,  a explicat deputatul PNL.

Deşi a admis că s-a întâlnit cu Iordache, liberalul  a precizat că avea martori în acest moment şi a negat că ar fi primit 200.000 de euro mită din partea acestuia.

„Domnul Remus Şpan m-a sunat, am zis că pot, dar eram în campanie electorală. Nu ştiam că vine cu Iordache, l-am şi certat pe acest motiv. Discuţia nu a durat mai mult de 10 minute, ştiu că am fost un meci de baschet – rezultă din referatul procurorilor – altfel îmi era greu să îmi amintesc.

Într-adevăr, a încercat să îmi explice (n.r.: Nelu Iordache), că nu este corect faptul că urmează să i se rezilieze contractul, pentru că el a  făcut mai mult decât se susţin în rapoarte şi că această reziliere ar putea fi oprită. I-am zis: «domnule, baţi câmpii!»“,  a povestit Silaghi.

Totodată, el a arătat că varianta fostului patron de la Romstrade ar putea fi uşor demontată şi  a precizat că ar putea exista dovezi care să îl ajute în acest demers.

„El susţine că am fost doar cu el într-o discuţie unde mi-a lăsat o sacoşă. Se vede în înregistrările de la aeroport că nu avea sacoşă. Am convingerea că pe Aeroportul Baia Mare, unde a aerizat, trebuie să existe înregistrarea.“, a mai spus Ovidiu Silaghi.

În ce priveşte dosarul „Referendumul“, Silaghi a relatat că a răspuns la o serie de întrebări „care până şi pe procuror îl amuzau“, legate de autodenunţul senatorului Valer Marian.

În altă ordine de idei, Silaghi a criticat privatizarea CFR Marfă şi a susţinut că strategia de privatizare pe care o prezentase în cadrul unui şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost respinsă, iniţial doar verbal, iar apoi şi în scris.

„Am fost invitat la celebra şedinţă CSAT să prezint strategia de privatizare a CFR Marfă, care s-a finalizat cu o recomandare de respingere de care nu puteam ţine cont. Când am vrut să continui procedura de privatizare, mi-a venit o decizie scrisă semnată de Băsescu, cum că se închide procedura de privatizare la CFR Marfă. Atunci s-a întrerupt, în octombrie anul trecut şi cred că  a fost o greşeală, pentru că FMI, la vizita din ianuarie, a repus pe tapet privatizarea şi  a trebuit făcută în mare grabă. Nu cred că va avea un rezultat pozitiv“, a mai spus Silaghi.

Deputatul PNL a afirmat că nu are secrete şi că doreşte să îi fie interceptate convorbirile, pentru a dovedi asta.

Întrebat dacă este de părere că „salba de procese“ despre care a vorbit este o răzbunare politică, Silaghi a răspuns afirmativ: „Da, este răzbunare politică!“.

„Nu îmi e teamă de interceptări. Nu am secrete. Mi se pare un lung şir de coincidenţe“, a conchis Ovidiu Silaghi.

Materiale pe aceeaşi temă:

Transporturile, ministerul blestemat. Relu Fenechiu a albit într-o lună după condamnarea din dosarul „Transformatorul“

UPDATE Dosarul „Referendumul”. Ovidiu Silaghi: în autodenunţul lui Valer Marian „sunt nişte tâmpenii şi idioţenii”

Cazul Silaghi, analizat de Camera Deputaţilor. PNL face altă nominalizare la Transporturi duminică

Fenechiu: „Băsescu a făcut referiri directe împotriva lui Silaghi, ne aşteptam să se întâmple ceva“

Crin Antonescu: „Dezavuez campania publică de compromitere a lui Silaghi. Coincidenţa este cel puţin suspectă “

DNA i-a pus barieră lui Ovidiu Silaghi

Silaghi: „Dacă Băsescu nu avea motiv să refuze numirea mea, DNA i-a oferit motivul perfect“

Ponta: „Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru

UPDATE DNA cere începerea urmăririi penale pentru deputatul Ovidiu Silaghi, acuzat că a luat mită 200.000 de euro

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite