Siegfried Mureşan, după ce premierul a anunţat că o susţine pe Rovana Plumb: Legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegrfried Mureşan
Siegrfried Mureşan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan afirmă că, pentru social-democraţi, „legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia internaţională a României“ şi consideră că avem nevoie de un premier care să „pună ţara înainte de toate“. Reacţia vine după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că o susţine în continuare necondiţionat pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european.

„Pentru pesedişti, legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia internaţională a României. Avem nevoie urgentă de un prim-ministru care să pună ţara înainte de toate“, a scris, duminică dimineaţă, pe Facebook, Siegfried Mureşan.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că, în ciuda votului din Comisia Juridică a Parlamentului European şi a reacţiilor din ţară, are în continuare încredere în Rovana Plumb căreia îi acordă susţinerea sa necondiţionată.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat, miercuri, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că în cazul Rovanei Plumb este vorba despre o procedură suspendată şi trebuie aşteptat pentru a vedea ce se va comunica în mod oficial.

„Dar de ce ziceţi că este un eşec, este o procedură suspendată, aşteptăm să vedem ce comunică în mod oficial Comisia (...) Am înţeles că până în momentul de faţă nimeni nu a reuşit să formuleze ceva concret împotriva Rovanei Plumb, se pare că este mai mult o chestiune de neconcordanţă între legislaţia ţării şi ceea ce se întâmplă la Parlamentul European“, a spus el.

De altfel, şi Rovana Plumb a afirmat că nu a fost informată oficial cu privire la decizia Comisiei Juridice.

Liderul PNL Ludovic Orban consideră că propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de ruşine în Europa şi cere premierului să nu mai facă nicio altă nominalizare fără consultarea şi fără acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi fără ca persoana nominalizată săfie audiată în Parlament.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a afirmat, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că a avertizat că aceasta este un candidat vulnerabil şi că doar „neconflictuala“ marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El consideră că toţi candidaţii cu probleme de integritate trebuie înlocuiţi.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că încăpăţânarea premierului Viorica Dăncilă de a menţine candidatura Rovanei Plumb "a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei". El îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României.

„Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig“, a mai spus Barna.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă „un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României“, şi că „avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă“. El îi cere imperativ premierului „să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite