Siegfried Mureşan: Nu se justifică activarea Articolului 7 pentru România. A apăra România nu înseamnă a-l apăra pe Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan crede că România, deşi a fost criticată dur la Bruxelles pentru atacul la justiţie, nu trebuie sancţionată cu activarea Articolului 7 din Tratatul UE, care poate duce la suspendarea dreptului de vot a ţării noastre în Uniunea Europeană. Mureşan consideră că, în ciuda degradării statului de drept, România nu poate fi comparată cu Ungaria şi Polonia.

„Realitatea de pe teren nu justifică activarea articolului 7 pentru România, dar mesajele Comisiei Europene sunt foarte clare: statul de drept nu trebuie să fie afectat. În Polonia şi Ungaria situaţia (degradării statului de drept- n.r) este mult mai avansată. În România sunt mai multe iniţiative legislative care nu sunt în vigoare, dar Guvernul trebuie să implementeze ceea ce solicită Comisia Europeană. A apăra România nu înseamnă a-l apăra pe Liviu Dragnea, infractorul multiplu condamnat”, a spus Siegfried Mureşan, la o întâlnire cu jurnaliştii români organizată de Parlamentul European.

Cât despre condiţionarea fondurilor europene de situaţia statului de drept, Siegfried Mureşan spune: „Ne e teamă că această condiţionare dintre statul de drept şi fondurile europene ar face ca beneficiarii români de fonduri europene sa plătească, iar noi nu vrem asta. Nu vrem ca fermierii români sau cercetătorii să sufere din cauza celor care se află acum la guvernare în România. Comisarul european sefcovic, socialist ca şi domnul Dragnea, a vorbit de aceasta condiţionare. Joaca guvernului României ne poate costa in Europa”, a spus siegfried muresan.

Guvernele ţărilor din Europa de est vor acea probleme cu finanţarea europeană dacă nu vor respecta statul de drept şi nu vor avea o justitie independenta, a avertizat Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, comisar pentru energie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite