Siegfried Mureşan, despre reacţia UE pe legile Justiţiei: Este de o duritate fără precedent. România riscă să piardă fonduri europene, riscă marginalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan susţine că România riscă să piardă din fondurile europene alocate în cazul în care guvernarea PSD-ALDE va continua să modifice legislaţia din domeniul Justiţiei. Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care anunţă că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

„Comunicatul Comisiei Europene din această după-amiază este de o duritate fără precedent în cei 11 ani de când România face parte din Uniunea Europeană. Ce înseamnă asta? Înseamnă că România riscă să piardă din fondurile europene alocate, riscă să fie marginalizată la nivel politic în toate instituţiile europene, ţara noastră se îndepărtează tot mai mult de zona euro, în condiţiile în care celelalte state membre din afara zonei fac progrese vizibile în direcţia adoptării monedei unice, iar aderarea la spaţiul Schengen dispare de pe agenda europeană cu actualul Guvern PSD - ALDE. Nu mai există nicio îndoială că România, în loc să înainteze spre Europa, face astăzi paşi mari înapoi.

Comisia Europeană a discutat la reuniunea de miercuri de la Bruxelles despre „ultimele evoluţii privind situaţia din România“. „Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România”, se arată într-o declaraţie comună semnată de preşedintele Juncker şi prim-vicepreşedintele Timmermans.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite