Siegfried Mureşan: Corina Creţu se laudă în presă cu raportul făcut de mine la Mechel

Siegfried Mureşan: Corina Creţu se laudă în presă cu raportul făcut de mine la Mechel

Siegfried Mureşan, europarlamentar PMP FOTO Adevărul

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, semnalează faptul că eurodeputata Corina Creţu, propusă pentru postul de comisar european, se laudă cu sprijinul acordat muncitorilor diponibilizaţi de la Mechel, raport realizat de Mureşan.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Citesc prin presă că Corina Creţu se laudă cu sprijinul acordat muncitorilor disponibilizaţi la Câmpia Turzii. Nu uitaţi: eu sunt raportorul Parlamentului European, eu am făcut raportul, eu am fost luni la Câmpia Turzii. Dumneaei doar a votat împreună cu alţi zeci de parlamentari opinia favorabilă a Comisiei de Munca din Parlamentul European asupra raportului meu. E cam ca Victor Ponta când o aplaudă pe Simona Halep: Simona munceşte şi câştiga meciurile, Ponta doar aplaudă“, a scris Mureşan, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Parlamentului European, a votat în Comisia pentru Ocuparea forţei de muncă şi Afaceri sociale a Parlamentul European în favoarea mobilizării Fondului european de ajustare la globalizare pentru persoanele disponibilizate de SC Mechel Câmpia Turzii SA.

„Această decizie este foarte importantă deoarece vine în sprijinul a 1000 de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, oameni pe care i-am întâlnit acum câteva luni şi care îşi pierduseră orice speranţă. Astfel, lucrătorii concediaţi vor beneficia de servicii personalizate care asigură reinserţia profesională a acestora. Raportul votat astăzi (miercuri) subliniază reacţia rapidă a autorităţilor din România care încă din luna martie 2012 au început implementarea acestui pachet de servicii personalizate, respectiv cu mult înainte de a se lua decizia la nivel european. Mă bucură faptul că am reuşit să adoptăm acest raport şi astfel, la fel ca şi în cazul muncitorilor disponibilizaţi de la Jucu, să venim în sprijinul celor care au avut de suferit şi a familiilor lor', a mai adăugat europarlamentarul român“, a spus Creţu potrivit unui comunicat al PSD.

Citeşte şi:

UPDATE Euractiv: Corina Creţu, comisar pentru Ajutor Umanitar. A fost audiată de Juncker. Ponta aruncă vina pe Băsescu pentru eşecul negocierilor

Europarlamentarul PSD Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean Claude Juncker, conform Euractiv. Creţu, propusă de premierul Victor Ponta, s-a întâlnit astăzi cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker. În ţară, Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că a stricat apele la Bruxelles.

Corina Creţu, audiată joi la Bruxelles. Blaga şi Iohannis critică propunerea, Ponta critică ACL

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va discuta joi cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, deşi, oficial, prima opţiune a României a fost pentru Dacian Cioloş. În acelaşi timp, Blaga şi Iohannis i-au scris lui Juncker şi i-au transmis că nominalizarea Corinei Creţu este una ilegală.

PROFIL Ce au făcut la viaţa lor viitorii comisari europeni

ANALIZĂ „Adevărul“ vă prezintă trecutul profesional al viitorilor comisari europeni ce vor face parte din echipa lui Jean-Claude Juncker

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările