Siegfried Mureşan: Comisia de buget din PE a votat raportul de creştere a alocării Fondului Tranziţiei Juste de la 10 la 25 de miliarde de euro; Cât îi revine României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan, eurodeputat şi purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea
Siegfried Mureşan, eurodeputat şi purtător de cuvânt al PPE. FOTO Eduard Enea

Siegfried Mureşan, eurodeputat PNL şi purtător de cuvânt al PPE, a anunţat că s-a făcut primul pas către creşterea Fondului Tranziţiei Juste de la 10 la 25 de miliarde de euro, în urma acestei creşteri România fiind beneficiara a aproximativ 3 miliarde de euro.

„Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară raportul meu în care cerem creşterea alocării pentru Fondul European al Tranziţiei Juste de la 10 miliarde de euro (cât a propus Comisia Europeană), la 25 de miliarde de euro. Am cerut, totodată, eliminarea obligativităţii de a corela Fondul Tranziţiei Juste cu fondurile din Politica de Coeziune.”, a scris pe Facebook eurodeputatul Siegfried Mureşan. 

În cazul în care propunerea lui Mureşan va fi acceptată. României i-ar reveni 3 miliarde de euro. „Impactul acestei creşteri pentru România este unul major. Dacă, din propunerea Comisiei de 10 miliarde de euro, României i-ar reveni aproximativ 1,1 miliarde de euro, după creşterea propusă în raportul nostru, României îi vor reveni aproape 3 miliarde de euro”, a completat eurodeputatul.

Purtătorul de cuvânt a explicat şi parcursul iniţiativei sale. „După succesul de ieri din Comisia pentru bugete, votul final al Parlamentului European privind Fondul Tranziţiei Juste se va da pe 6 iulie în Comisia pentru dezvoltare regională, vot care va ţine cont de votul adoptat ieri în Comisia pentru bugete.După votul final, documentul va deveni poziţie oficială a Parlamentului European în negocierile care vor urma cu Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene pentru a adopta forma finală a actului legislativ”, a conchis Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite