UPDATE Shhaideh, despre demisie: „Decizia mea, care este luată, o voi face cunoscută în CEx“. Vicepremierul nu participă la şedinţa de guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Sevil Shhaideh. FOTO Inquam Photos
Vicepremierul Sevil Shhaideh. FOTO Inquam Photos

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că cel care a pus-o în funcţia de ministru este Comitetul Executiv al PSD, unde de altfel îşi va face cunoscută decizia în legătură cu poziţia ei în Guvern, decizie care este deja luată. Shhaideh nu a participat la şedinţa de guvern de miercuri, aceasta delegându-şi atribuţiile unui secretar de stat.

UPDATE Sevil Shhaideh nu este prezentă la şedinţa de guvern de miercuri.Aceasta şi-a delegat pentru o zi atribuţiile secretarului de stat Sirma Caramen.


„Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite maine în CEx", a declarat Sevil Shhaideh la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ o oră.

Ea a refuzat să facă alte precizări cu privire la acest subiect, de pe scările DNA. În ceea ce priveşte convocarea ei la DNA, în dosarul Belina,  Shhaideh a spus că i-a fost comunicată posibilitatea de a recuza un expert şi că va decide împreună cu avocatul, în condiţiile în care termenul pentru a furniza un răspuns este joi.

Referindu-se la dosarul său, Sevil Shhaideh a afirmat că acesta abia i-a fost predat şi că va avea posibilitatea să îl studieze.

În acelaşi dosar, s-au aflat miercuri la DNA, Eugen Teodorovici, care a declarat că a venit în calitate de martor, precum şi Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în acest caz. Avocatul Maria Vasii a declarat că miercuri au fost făcute percheziţii şi au fost ridicate documente de la instituţii publice.

Shhaideh s-a aflat află pentru a doua oară la DNA în acest dosar, prima dată ea venind la sediul direcţiei în data de 22 septembrie.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, întrebat dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri cu probleme penale ai partidului, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, că nu el trebuie să demisioneze. Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat miercuri, la Parlament, de ce a cerut demisia din Guvern a miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: pentru că cele două sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte joi, la ora 17.00, pentru a decide şi valida lista miniştrilor care vor fi înlocuiţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite