Sfidarea memoriei românilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparent, ziua de 10 august 2019 ar fi fost una fără istoric. La Bucureşti, în Piaţa Victoriei, s-a atins, pare-se, un număr apreciabil de participanţi , vreo 25.000 de oameni, însă în celelalte mari oraşe ale ţării replicile au fost puţine, afluxul de demonstranţi de acolo,mi s-a părut modest.

Nu s-au înregistrat prea multe incidente, cele câteva semnalate de organele Statului au fost minore. Nu au existat infiltraţi care să îngăduie Puterii să mai scornească încă o dată poveşti neruşinate cu imaginare lovituri de Stat, petrecute şi rememorate ca atare doar în mintea demnitarilor PSD-ALDE care şi zilele trecute - vezi cazul Viorica Dăncilă şi a aberaţiilor debitate de doamna 3X1 - au semănat teribil cu personajele din câteva piese şi cânticele comice scrise de Vasile Alecsandri. Şi ce să vezi, dl. Mihai Fifor, vicepremier, ministru interimar de Interne şi secretar general al PSD îşi exprimă satisfacţia că de data aceasta angajaţii Ministerului pe care îl conduce, reformează nu au mai fost nevoiţi să cotonogească populaţia. Hotărât lucru, neruşinarea pesediştilor e fără seamăn.

Un reprezentant al Jandarmeriei, acelaşi Georgian Enache care a minţit anul trecut opinia publică, venea periodic spre a face comunicări şi spre a da împăciuitor, pe un ton calm poveţe, acompaniat de muzica unui pianist străin, Davide Martello, a cărui prezenţă are şi ea propriul schepsis. Întrebat care îi este dorinţa, acesta a spus răspicat că ar vrea ca totul să se desfăşoare fără gaze. Fiindcă cu gaze s-au petrecut lucrurile în urmă cu 365 de zile.

Carevasăzică, artistul şi-a amintit fără probleme tot ce a fost mai odios în comportamentul autorităţilor şi al Jandarmeriei în vreme ce reprezentantul, comunicatorul Jandarmeriei refuza cu încăpăţânare orice referire la ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Ca şi cum Jandarmeria ar fi fost în august 2019 alta ori şi-ar fi spălat peste noapte toate păcatele şi vinovăţiile. Ca şi cum alţii i-ar fi acum comandanţii, aceasta când numai la începutul săptămânii, ministrul interimar de Interne, dl. Mihai Fifor a avut neruşinare, neobrăzarea şi tupeul de a-l reinstala în funcţie pe un anume domn Şindile.  Nimeni altul decât cel care a condus trupele bucureştene  ale respectivei arme anul trecut şi care, în mod firesc, ar trebui să fi fost demult dat afară, iar cercetarea lui penală s-ar fi cuvenit să fie de o bună bucată de vreme finalizată. Ca şi cum premierul şi miniştrii, ca şi mai marii PSD-ului ar fi fost şi ei astăzi alţii.

Acţiunea acestui purtător de cuvânt aparent paşnic, de bună credinţă şi bine crescut ascunde o ticăloşie fără seamăn. La fel cum este şi ticăloşia guvernanţilor. Refuzul oricărei referinţe la trecut maschează prost dorinţa tuturor celor implicaţi în fărădelegile de acum un an de a muşamaliza faptele pentru care ar trebui cu toţii să plătească. Intenţia de a ţine pe mai departe la secret concluziile cercetărilor puse la păstrare de insa care are sânge pe mâini şi care răspunde la numele de Carmen Dan.

Mai vrea acest refuz să dea impresia că cei 15000 de oameni au ieşit să protesteze complet aiurea. Fără un motiv anume. Se doreşte şi s-a plănuit să se ascundă, să se extirpe din memorie ceea ce s-a întâmplat la 10 august 2018, la fel cu tragedia de la Caracal ori cu nemernicia de la Galaţi. Toate netrebniciile comise de guvernarea PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace de când a preluat puterea.

Atacul acesta împotriva memoriei românilor, tentativa de înşelare a bunei lor credinţe, păcălirea electoratului din perspectiva alegerilor prezidenţiale, dar şi din aceea a anului electoral 2020 trebuie să eşueze. PSD trebuie gonit de pe scena politicii româneşti. Însă amintirea ticăloşiilor sale se cuvine să rămână. Istoria nu poate fi pusă sub obroc. Falsificată. Minciunită.

Iar vinovaţii vor trebui să plătească obligatoriu pentru ticăloşiile comise. Manifestarea exemplară de civism de ieri le taie orice speranţă că ar putea să scape. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite