Sfârşitul alianţei dintre ALDE şi Pro România. Vosganian: Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunţat luni într-un mesaj pe Facebook că alianţa dintre Pro România şi ALDE „s-a încheiat”, şi că cele două partide vor porni pe drumul lor, separat. Alianţa dintre cele două formaţiuni l-a susţinut pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, fapt care a dus mai multe tensiuni atât în interiorul ALDE cât şi Pro România.

„Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a scris Varujan Vosganian luni pe Facebook.

Potrivit rezultatelor publicate de Biroul Electoral Central, candidatul susţinut de ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu, a obţinut puţin peste 9% din voturi.

Cu toate astea, ruptura dintre cele două partide s-a accentuat în momentul învestirii Guvernului Orban, în condiţiile în care ALDE a optat să-l voteze, iar Pro România s-a opus. Ulterior, şapte parlamentari din partidul lui Ponta au votat pentru învestire, dar au fost suspendaţi din formaţiune.

Unul dintre aceştia, prim-vicepreşedintele Daniel Constantin, a afirmat că a fost o greşeală ca Pro România să mearg într-o alianţă cu ALDE şi să nu aibă un candidat propriu.

„Desemnarea unui candidat din afara partidului şi alianţa electorală cu ALDE au reprezentat începutul rupturii din PRO. Soluţia corecta - pe care am propus-o atunci împreuna cu alţi colegi din conducere şi din teritoriu a fost de a susţine un candidat propriu. Numai aşa puteam sa întărim coeziunea in cadrul partidului şi sa întreţinem un entuziasm care anima grupul nostru după europarlamentare!”, a scris pe Facebook, Daniel Constantin.

Reacţii similare au existat şi în interiorul ALDE, cu voci care s-ar fi aşteptat ca Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul partidului la prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite